Život leti, kapetane...

FOTO: Google

7.6.2023. | 08:01 | SBOnline
Pregleda: 1064

KK Šibenka, KK Cibona, KK Real Madrid, Portland Trail Blazers, New Jersey Nets, to su klubovi u kojima je košarkaški Mozart parao mrežice i gdje je kad je igrao publiku bacao u trans. Igrao je i za dvije reprezentacije Jugoslaviju i Hrvatsku.

Ime Dražena Petrovića samo po sebi izaziva poštovanje. Bio je vizionar, "primarius" košarkaške igre. Njegova lakoća igre i lakoća zabijanja koševa te ljubav prema košarci ne može se usporediti ni sa čim.

Drugi se uspoređuju s njim. Njegova upornost u treniranju, njegova odanost ovoj igri je uzor mladim sportašima a pogotovo košarkašima. To se sve može vidjeti u tome da nakon njegove smrti Hrvatska košarka je krenula nizbrdo. Nikada se nismo oporavili od Draženove smrti.


Dražen Petrović rođen je u Šibeniku 22. listopada 1964. godine a poginuo u prometnoj nesreći 7. lipnja 1993. godine na autocesti kod Ingolstadta u Njemačkoj. Godine prolaze mi se sjećamo, gledamo tvoje utakmice, tražimo inspiraciju. Život leti kapetane.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI