Zanimljiva izložba otvorena u Sl. Brodu, imamo fotke

FOTO:

21.6.2023. | 11:02 | SBOnline
Pregleda: 2083

Jučer, 19. lipnja 2023. godine, u organizaciji Informativno pravnog centra održano je svečano otvorenje Photovoice izložbe u predvorju Gradske knjižnice Slavonski Brod. Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje od 19. lipnja do 9. srpnja 2023. godine, a prikazuje fotografije detalja iz svakodnevnog života stanovnika romskog naselja „Josip Rimac“. Autori fotografija su volonteri i romski medijatori IPC te učenici OŠ Hugo Badalić.

Izložba je dio projekata „Jednakost za Rome kroz suzbijanje diskriminacije“ i „Škola ljudskih prava“ koje provodi Informativno pravni centar s partnerima Gradskom knjižnicom Slavonski Brod, OŠ Hugo Badalić i DKolektivom. Ovim projektima, kroz različite aktivnosti, nastoji se podignuti svijest o ljudskim pravima i diskriminaciji.

Cilj prikazanih fotografije je senzibilizirati širu javnost o problemima s kojima se susreću Romi u našoj lokalnoj zajednici. Koristeći neposrednost vizualne slike i popratnih priča promiče se stvaranje zdrave i inkluzivne sredine. Na svečanom otvorenju sudjelovali su predstavnici romske zajednice, predstavnici institucija, obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva te učenici OŠ Hugo Badalić .


Ova medijska objava kao i projekt „Jednakost za Rome kroz suzbijanje diskriminacije“ podržana je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI