Više od 750 zadovoljnih korisnika – ovo je najbolji gradski projekt prema vašem izboru

Više od 750 zadovoljnih korisnika – ovo je najbolji gradski projekt koji ste odabrali
(FOTO: Grad Slavonski Brod)

26.3.2022. | 19:58 | Luka Safundžić
Pregleda: 2096

Početkom tjedna objavili smo anketu temeljem koje je svaki slučajni čitatelj SBOnline-a imao mogućnosti odabrati najbolji projekt Grada Slavonskog Broda i gradonačelnika Mirka Duspare unazad četiri godine. U anketi je glasalo 4580 naših čitateljica i čitatelja

Kategorično, za primjer uzeli smo projekte s područja gospodarstva (projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora, izgradnje stanova za mlade obitelji te novog autobusnog kolodvora), kulture (projekt rekonstrukcije Kuće Brlić), sporta (izgradnja novog objekta za kajak-kanu klubove) te projekte s područja demografije i projekte namijenjene mladima (izgradnja dječjih vrtića te darivanje opreme za novorođenče u vrijednosti od 5.200 kuna). 

Rezultati ankete pokazali su da je čak 33 posto čitatelja, odnosno njih 1523 glasalo za projekt darivanja opreme za novorođenče u vrijednosti od 5.200 kuna što ga uvjerljivo čini kao najbolji projekt u gradu Slavonskom Brodu odabranom od strane njegovih građana. 


Drugo mjesto, s 20 posto glasova čini projekt Autobusnog kolodvora, treće mjesto zauzeo je projekt "stanovi za mlade", četvrto mjesto - projekt dječji vrtići, peto mjesto - prostor za kajak-kanu klubove, šesto mjesto - Inovacijski inkubator InnoBrod, te posljednje, sedmo mjesto zauzima projekt "Kuća Brlić".

Projekt darivanja mladih brodskih obitelji opremom za novorođenče Grada Slavonskog Broda zaživio je još 2018. godine, a od tada pa sve do danas ukupno je podijeljeno više od 750 oprema za novorođenče. Svakoga tjedna na internetskim stranicama Grada možemo vidjeti sretna lica budućih roditelja koji su ostvarili pravo na opremu koja sadrži dječji krevetić, igrala, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode koji će svakom djetetu omogućiti kvalitetne uvjete života odmah po rođenju. 

Ideja projekta bila je osigurati jednake uvijete života svakom novorođenom Brođaninu bez obzira na financijske mogućnosti njegovih roditelja, a ako roditelji već posjeduju dio opreme, imaju pravo na jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 1.000 kuna. Oprema za novorođenče ukupne je vrijednosti 5.200 kuna, a pravo na opremu imaju sve brodske mlade obitelji koje očekuju svoje prvo dijete. Uz opremu za novorođenče, svaki roditelj u gradu Slavonskom Brodu ostvaruje pravo i na jednokratne novčane naknade u iznosu od 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo i na božićnicu u iznosu od 750 kuna.

Više o ovoj, po ocjeni građana, najboljoj mjeri Grada Slavonskog Broda možete pročitati na poveznici, a Gradu Slavonskom Brodu ovi rezultati mogu samo biti poticaj da i dalje nastave s ovim vrijednim projektom.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI