VELIKO ISTRAŽIVANJE: Ovo je najgora općina u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO:

5.7.2023. | 19:41 | SBOnline
Pregleda: 37102

Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu, pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju.

Ocijene prikazuje proračunsku transparentnost mjerenu brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama svih županija, gradova i općina.

U obzir su uzeti samo dokumenti koji su na mrežnim stranicama regionalnih/lokalnih jedinica bili dostupni u razdoblju 1. studenoga 2022. – 18. travnja 2023. i to na dan pretraživanja, ali ne i naknadno objavljeni dokumenti. Takvim izračunom razina proračunske transparentnosti može iznositi od 0 do 5.


Što se tiče Brodsko-posavske županije ona je dobila 5, kao i Grad Slavonski Brod i Grad Nova Gradiška.

Općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Gornja Vrba, Gundinci, Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oriovac, Podcrkavlje, Sibinj, Sikirevci, Velika Kopanica i Vrpolje, također su dobile ocjenu odličan (5).

Dragalić, Oprisavci, Slavonski Šamac i Stara Gradiška, dobili su ocjenu vrlo dobar (4). Garčin i Staro Petrovo Selo dobili su trojku (3), a Gornji Bogičevci i Rešetari dvojku (2).

Najgoru ocjenu iz Brodsko-posavske županije, odnosno jedinicu dobila je općina Vrbje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI