Velika investicija Hrvatske i BIH. Gradit će se još jedan most na Savi

FOTO: krepsic.com

30.3.2023. | 14:01 | vecernji.hr
IZVOR: vecernji.hr
Pregleda: 9560

Čitatelji ocijenili:

5

Stari most izgrađen je 1925. godine. Prvi put je obnavljan 1988., a drugi 2000., kada je most saniran od oštećenja u ratu i pušten u promet

Cestovno povezivanje Hrvatske te Bosne i Hercegovine novim mostovima preko rijeke Save u posljednjih nekoliko godina teče ubrzanom dinamikom. Nakon završetka izgradnje novih mostova kod Svilaja i Gradiške, iduće zajedničko ulaganje vlada Hrvatske i BiH u području prometne infrastrukture bit će projekti obnove postojećeg te izgradnja novog mosta na Savi između Gunje i Brčkog.

Podsjetimo, izgradnja međunarodnog graničnog prijelaza i najmodernijeg mosta sa šest voznih traka u Svilaju završena je u rujnu 2021., a izgradnja novog mosta između Stare Gradiške i Gradiške s četiri vozne trake u srpnju 2022. godine. Pri tom treba naglasiti da most kod Gradiške još nije pušten u promet jer s hrvatske strane još nije završena izgradnja prilazne ceste kojom će most biti spojen s autocestom A3, što se očekuje u drugoj polovini iduće godine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI