USKOK otvorio istragu protiv ministra Josipa Aladrovića

FOTO: SB Online

15.3.2022. | 14:50 | telegram.hr
IZVOR: telegram.hr
Pregleda: 1094

Aladrovića terete za pogodovanje pri zapošljavanju dvije osobe u HZMO-u

USKOK je pokrenuo istragu protiv ministra rada i socijalne skrbi Josipa Aladrovića, doznaje se neslužbeno iz izvora bliskih ovom slučaju. Aladrovića USKOK tereti za pogodovanje pri zapošljavanju dvije osobe u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje gdje je 2018. bio ravnatelj.

Istragom su obuhvaćeni i bivši ministar Darko Horvat, te njegova ondašnja pomoćnica Ana Mandac, kao i Damir Juzbašić, gradonačelnik Županje. Sumnja se da su Juzbašić i Horvat preko Ane Mandac tražili Aladrovića da pomogne kod zapošljavanje dvije njima bliske osobe.


Pogodovanje kod zapošljavanja

Već smo javljali kako istražitelji sumnjaju da je Aladrović ovim osobama dostavio pitanja za natječaj, te su se one pripremile i ostvarile najbolji rezultat. Obje su, nakon što su kratko vrijeme bile zaposlene u HZMO-u, nastavile karijeru u drugim državnim institucijama.

Do dokaza protiv Aladrovića istražitelji su došli na osnovu poruka iz mobitela Ane Mandac koja je bila privedena u svibnju 2020. zajedno s Josipom Rimac. Tada ju se povezivalo s malverzacijama u dodjeli potpora malim poduzetnicima, za što je nedavno istraga otvorena i protiv samog Horvata koji je sporne odluke potpisivao.

Prijeti mu zatvor do 5 godina

Za pokretanje postupka protiv Aladrovića čekalo se skidanje njegovog ministarskog imuniteta. Naime, Zakon o Vladi traži da se imunitet skine ministrima koje se povezuje s kaznenim djelima za koja je predviđena kazna do pet godina zatvora.

Osim Aladrovića, u ovom trenutku u Vladi Andreja Plenkovića pod istragom je potpredsjednik Boris Milošević. Aladrović je izjavio kako o ostavci ne razmišlja, dok je premijer upozorio da se optužbe na njegov račun tek moraju dokazati.

Izvor: www.telegram.hr
VIŠE NA TEMU:
USKOK
ISTRAGA
ALADROVIĆ
MINISTAR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI