Umro general Miljavac. Pao je s viljuškara, teško se ozlijedio i liječnici ga nisu uspjeli spasiti


(FOTO: N1 Screenshot)

6.12.2022. | 11:39 | Ana Raić Knežević
IZVOR: Telegram.hr
Pregleda: 8621

Sinoć je u bolnici u Zagrebu iznenada preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac. Imao je 69 godina. Neslužbeno doznajemo kako je Miljavac zadobio ozljedu dok je obavljao radove oko svoje kuće. Navodno je prošloga tjedna pao s viljuškara i pritom udario glavom.

Zaprimljen je u bolnicu zbog udarca u glavu i prignječenja. Zbog podlijeva je prvo zadržan u bolnici u Karlovcu, a potom je premješten u jednu zagrebačku bolnicu. Isprva se osjećao dobro, no u večernjim satima stanje mu se naglo pogoršalo. Na kraju je došlo do zatajenja srca.

Promaknuće u čin generala


Miljavac je rođen 1953. godine u Malitelićima, mjestu kraj Duge Rese. Završio je Tekstilno-kemijski fakultet u Zagrebu. On je od početka rata bio uključen u obranu Hrvatske, te je od 1991. godine bio na nizu visokih dužnosti u Hrvatskoj vojsci.

Bio je načelnik stožera i zapovjednik Zbornoga područja Karlovac te pomoćnik i zamjenik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske. Potom ga je 1996. predsjednik Tuđman promaknuo u čin general pukovnika i imenovao na dužnost načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga. Tu dužnost je obnašao do 1998. godine.

Bio je i ministar obrane

Od 1998. do 2000. godine bio je ministar obrane u vladi Zlatka Mateše. Nakon parlamentarnih izbora 2000. godine je ušao u Hrvatski sabor kao zastupnik HDZ-a. No, tu je stranku napustio skupa s Vesnom Škare Ožbolt i Matom Granićem.

Osnovali su Demokratski centar, ali se Miljavac na koncu vratio u HDZ. Bio je i predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, u dva mandata, a od siječnja ove godine je proglašen počasnim predsjednikom.

Izvor: Telegram.hr


VIŠE NA TEMU:
OZLJEDA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI