U SL. BRODU: Josip proslavio mladu misu

30.7.2023. | 15:33 | Grad Sl. Brod
Pregleda: 1578

Mladomisnik Josip Brnjić danas je u Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu proslavio svoju mladu misu. Redovnik Družbe Duha Svetoga za svoje je mladomisničko geslo izabrao redak iz Ivanova evanđelja: „Ako pšenično zrno, pavši na zemlju, ne umre, ostaje samo; ako umre, donosi obilat rod“ (Iv 12,24).

Mladomisnik je, naime, svoju formaciju unutar Družbe Duha Svetoga započeo 2015. godine ušavši u postulaturu u osječkoj župi Brijest, a istovremeno je dio formacije proveo i u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu. Prve dvije godine studirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu te nakon toga odlazi u Tanzaniju na godinu pastoralnog iskustva.

Ubrzo nakon toga polaže privremene zavjete te odlazi u Keniju gdje nastavlja svoj studij teologije. Doživotne zavjete položio je u lipnju 2022. godine, a u rujnu iste godine zaređen je za đakona u Nairobiju, glavnom gradu Kenije. Svećenikom postaje 29. lipnja ove godine pod rukama đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đure Hranića.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI