OSUĐEN VOZAČ AUTOBUSA: Evo koliko je dobio

U SL. BRODU OSUĐEN VOZAČ AUTOBUSA: Evo koliko je dobio
(FOTO: SB Online)

7.3.2022. | 18:03 | Luka Safundžić
Pregleda: 4369

Svi se siječemo, tog kobnog jutra, krajem srpnja 2021. godina kada se na autocesti kod Sl. Broda prevrnu autobus

Tada je život na autocesti A3 kod Sl. Brod izgubilo 10 kosovskih državljana. Podsjetimo, sredimo sječenja ove godine, Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu optužnicu protiv državljanina Republike Kosovo (D.L.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1., 2. i 6. Kaznenog zakona.

"Tereti ga se da se, lakomisleno smatrajući kako neće ugroziti druge sudionike u prometu, okrenuo prema stražnjem dijelu autobusa odakle je čuo buku, tako da nije mogao pratiti prometnu situaciju ispred sebe niti pravac kretanja autobusa zbog čega nije na vrijeme primijetio da je autobus počeo prelaziti preko prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi i travnate bankine s južne strane kolnika sve dok nije udario prednjim dijelom u smjerokazni stupić. 


Tereti ga se da je potom poduzeo radnju skretanja u lijevo i kočenje uslijed čega je došlo do zanošenja autobusa i njegovog prevrtanja kojom prilikom je, od posljedica zadobivenih višestrukih teških ozljeda, na mjestu nesreće smrtno stradalo deset putnika, a jedanaest je putnika zadobilo ozljede teške naravi", navodili su iz DORH-a sredinom siječnja.

Kako smo danas doznali, vozač autobusa priznao je krivnju

Na Općinskom sudu u Sl. Brodu izrečena mu je nepravomoćna presuda. Prema našim informacijama raspravno vijeće osudilo ga je na kaznu zatvora u trajanju od šest godina. Prema tome produžuje mu se istražni zatvor, jer je kazna zakona viša od pet godina. 

Pokušali smo kontaktirati odvjetnika vozača, ali bezuspješno. Kada uspijemo objavit ćemo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI