U pet godina više od 180 tisuća eura! Duspara sa suradnicima i partnerima doslovce pojeo i popio ogromne novce

FOTO:

10.7.2023. | 19:58 | D. Krstanović
Pregleda: 7520

Nema štednje kod slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare. Na koju god se troškovnu stavku „baci oko“ ostaje se u nevjerici, od raznih donacija, do dnevnica i računalnih, intelektualnih i osobnih usluga u milijunskim iznosima te reprezentaciji i stavci „ostale usluge“ koje je teško obrazložiti.

Trošak iz proračuna Grada Slavonskog Broda na reprezentaciju, hranu i piće, samo je jedna od stavki koju ćemo u ovom članku obraditi, a na koju nam je ukazalo više naših zabrinutih čitatelja.

Gotovo duplo više u odnosu na prethodnu godinu gradonačelnik Mirko Duspara potrošio je proračunskog novca na hranu i piće. U 2022. godini Grad Sl. Brod za reprezentaciju je potrošeno 463 tisuće kuna, što je gotovo 62 tisuće eura, a godinu dana ranije 260 tisuća kuna, odnosno nešto malo manje od 35 tisuća eura.I ako ih nitko nije pitao zašto, iz Grada su uz potvrdu ove informacije poslali i razlog gotovo duplog povećanja troškova gozbe i čašćenja u 2022. godini

-Troškovi Grada Slavonskog Broda za reprezentaciju u 2021. godini iznosili su 260.471 kn, a u 2022. godini 463.160 kn. Razlog ovakve razlike između 2021. i 2022. godini leži u činjenici da 2021. godine, zbog pandemijskih mjera, nije bilo Svečane sjednice povodom Dana grada Slavonskog Broda i proslave praznika rada, a većina sjednica gradskog vijeća održavale su se online putem. Isto tako, u 2022. godini, u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Republici Hrvatskoj, održana je i svečana ceremonija „Pravednik među narodima“ – navode u odgovoru na naš upit.

Možda bi bilo takvo obrazloženje i prihvatljivo da nismo preko Ministarstva financija dobili troškove reprezentacije grada Slavonskog Broda u prethodnim godinama, kada su se redovito održavale Svečane sjednice povodom Dana grada Slavonskog Broda i proslave praznika rada i sl.

Tako je gradonačelnik Duspara na reprezentaciju potrošio u 2019. godini gotovo 37 tisuća eura, godinu prije 2018. godine nešto malo manje od 27,5 tisuća eura. Izdašniji je bio gradonačelnik Duspara u 2017. godini kada je potrošio na reprezentaciju gotovo 30 tisuća eura.

Kao medij nismo zaduženi davati svoje komentare, ali zato jesmo za iznošenje brojki i pokazatelja. Na građanima ostaje da komentiraju iznesene brojke i činjenice, posebice oni koji su uskraćeni za razno razna komunalna ulaganja u njihovom kvartu, ulici i naselju za koja nema novca, dok za druge (ne)potrebne troškove ima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI