U još 5 obitelji uručena vrijedna oprema za novorođenčad

FOTO: Grad Slavonski Brod

23.10.2022. | 22:19 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 1251

Grad Slavonski Brod nastavlja s provedbom mjere dodjeljivanja opreme za novorođenčad vrijedne 5.200 kuna. Danas je, naime, u pet brodskih obitelji, koje očekuju dolazak svog prvog djeteta, uručen dječji krevetić s higijenskim, kozmetičkim i tekstilnim proizvodima. Zahvaljujući ovoj opremi, svako dijete u Slavonskom Brodu, bez obzira na financijsko stanje roditelja, ima sve što mu je  potrebno prilikom dolaska kući iz rodilišta. Ovu mjeru Grad Slavonski Brod uveo je među prvima u Republici Hrvatskoj, a opremu je obiteljima danas uručila Brigita Mikajević, viša stručna suradnica za predškolski i školski odgoj.

Oni roditelji koji ne žele opremu ili ju već posjeduju, Grad je osigurao novčanu pomoć u iznosu od 1.000 kuna, a svaki roditelj ostvaruje pravo na jednokratne novčane naknade koja za prvo dijete iznosi 2.500 kuna, za drugo dijete 3.500 kuna, a za treće i svako sljedeće dijete u obitelji 5.000 kuna. Nadalje, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo i na božićnicu u iznosu od 750 kuna.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.


Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr.

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 035 217-029.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


VIŠE NA TEMU:
OPREMA
BEBA
GRAD
POMOĆ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI