U Glazbenoj školi održan koncert u čast Dori Pejačević

FOTO: Grad Slavonski Brod

12.3.2023. | 08:59 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 1004

Uspješno provedeni koncertni projekt „Berisana“ bio je poticaj Glazbenoj školi Slavonski Brod, Glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ iz Zadra te Osnovnoj školi „Kontesa Dora“ iz Našica za još jednu zajedničku suradnju.

Naime, prigodom obilježavanja 100 godina od smrti Dore Pejačević, skladateljice čiji se opus smatra jednim od najznačajnijih glazbenih opusa u povijesti hrvatske glazbe i čija je europska prepoznatljivost danas neupitna, spomenute tri glazbene škole uključile su se u glazbeni projekat pod nazivom „Dorissimo Possible“. Povodom toga, danas je u Glazbenoj školi održan koncert u čast poznatoj hrvatskoj skladateljici, a isti koncert održat će se i u Zadru te u Našicama.

Cilj novog glazbenog projekta je upoznavati i promovirati bogatstvo hrvatskog glazbenog stvaralaštva, a na današnjem koncertu u Glazbenoj školi prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.

skladateljica
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI