U BRODSKO POSAVSKOJ ŽUPANIJI NEMA PORASTA BROJA ZARAŽENIH: 680 osoba pod zdravstvenim nadzorom


(FOTO: I.S.)

19.3.2020. | 13:24 | Andrea Staklarević
Pregleda: 2815

Nastavno na nove mjere i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, danas je održana press konferencija Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

U Brodsko posavskoj županiji trenutno ima samo jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus, zaražena je osoba trenutno bolje i zadržan je na liječenju, a bit će otpušten kući nakon 2 negativna nalaza na korona virus, a trenutno je 680 osoba pod zdravstvenim nadzorom. Tijekom dana očekuje se još nekoliko nalaza od testiranih osoba, a do sada sve osobe (osim prvog zaraženog) su negativne.
"Zbog proglašenja epidemije bolesti izazvane koronavirusom, Brodsko-posavska županija donijet će odluku o privremenoj obustavi neposrednog rada sa strankama u središtu županije, kao i na izdvojenom mjestu rada u Novoj Gradiški te matičnim uredima. Komunikaciju upravnih tijela Brodsko-posavske županije sa strankama obavljat će se isključivo putem pošte, elektroničke pošte i telefonskim putem, a svi kontakti bit će dostupni na web stranici Brodsko-posavske županije. U iznimnim slučajevima gdje je nužna predaja ili preuzimanje određenih dokumenata, službenici će komunicirati sa strankom poštujući higijenske standard propisane od strane Stožera civilne zaštite RH i nadležnih institucija , uz obveznu prethodnu najavu dolaska stranke. Sva upravna tijela od petka 20. Ožujka 2020.godine nastavljaju obavljati svoj redovan posao i svoje radne zadatke u novom random vremenu od 8 do 13 sati, bez pauze.", rekao je župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, koji je nadodao kako ne postoje dokazi da se kućni ljubimci ili druge domaće životinje mogu zaraziti novim koronavirusom.

Podižu se razine spremnosti bolnica i njihovih kapaciteta za prijem većeg broja osoba u izdvojene bolničke jedinice. Tijekom jučerašnjeg dana na zahtjev Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, dostavljena su po 2 kontejnera u brodsku i novogradišku Opću bolnicu, a sve s ciljem da se ti kontejneri koriste za presvlačenje osoba koje su u kontaktu s potencijalno sumnjivim osobama, koje se testiraju.Dvije osobe s područja Brodsko-posavske županije se nalaze u objektu karantene, a u najavi je i dolazak jedne osobe iz Francuske koju će se također smjestiti u karantenski smjeSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI