TRAŽILO SE MJESTO VIŠE: Pogledajte kako su Brođani jučer u centru Sl. Broda uživali

FOTO: SB Online

19.7.2022. | 09:04 | Luka Safundžić
Pregleda: 4066

Brodsko glazbeno ljeto sinoć je na  plato ispred Kazališno koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić dovelo klapu 'Dišpet'

Oko tristotinjak Brođana sinoć je od 21 sat u glazbenoj izvedbi dalmatinskih pjesama, a sve to u sklopu 33. Brodskog glazbenog ljeta.

„Naravno da mi je čast doći ovdje, krenuo sam s ove pozornice kao i Marko, koji je isto naš Brođanin i pjevač u kazalištu. Došli smo tu u malo drugom obliku, klapskom. Otišao sam studirati u Rijeku i uvijek sam volio klape slušati, oduvijek mi je bila želja pjevati u klapi“, kazao je Martin Marić – vođa klape 'Dišpet'.


Klapa 'Dišpet' u Sl. Brodu

Kako je Marić Slavonac jedno od neizbježnih pitanja bilo je što mu je draže bećarac ili klapska pjesma.

„Je li to uopće upitno? Bećarac je broj 1, a onda iza toga sve ostalo. Nije mi ovo prvi put da nastupam u Sl. Brodu, nastupao sam u klasičnom programu, ali mi je prvi put s klapom“, kazao je Marić.  

Martin Marić – vođa klape 'Dišpet'

„Nije prvi puta da je klapa u sklopu programa Brodskog glazbenog ljeta, možda je nismo imali duže vrijeme, nekako smo u sklopu Adventa i proslave dovodili klape, ali evo prigoda je posebno ta što su dvojica iz klape 'Dišpet' Brođani, i mogu reći moji učenici. Sada su u HNK Ivana Plemenitog Zajca u Rijeci, jedan kao solista, drugi kao član zbora, ostalu ekipu ne znam, ali to je razlog što je upravo ova klapa večeras u sklopu Brodskog glazbenog ljeta“, kazala je ravnateljica Kazališno koncertne dvorane 'Ivana Brlić Mažuranić' – Sanja Nuhanović.

Ravnateljica Kazališno koncertne dvorane 'Ivana Brlić Mažuranić' – Sanja Nuhanović

„Cijela godina nam je u znaku Brođana jer dvorana slavi 50 godina, i to ne nekim programima, nego kroz cijelu godinu, i programe Brodskog glazbenog ljeta bazirali smo na tome, ali i na ansamblima koji su '72. godine gostovali u Sl. Brodu, kao što je to recimo bio Lado.

Jako sam zadovoljna, vjerujem da je i publika zadovoljna, posjećenost nam je odlična, nemamo onu problematiku koju smo imali prošle godine, Covid potvrde, i svega što je to nosilo sa sobom. Može se opušteno, mislim da i je opušteno, vrijeme nas je poslužilo“, dodala je Nuhanović.

Klapa 'Dišpet' u Sl. Brodu

Brodsko glazbeno ljeto završit će u petak, 22. srpnja, nastupom grupe Electric corn koja će izvesti poznate hip-hop, pop, jazz i funk ritmove„Slijedi nam završna večer, zatvaranje Brodskog glazbenog ljeta u petak. Vjerujem da ovaj plato neće biti postavljen ovako kako je sada, sa sjedećim mjestima, nego ćemo to promijeniti. Dolazi nam grupa koja svudaraspleše publiku, očekujemo da će tako biti i u Sl. Brodu“, zaključila je ravnateljica Nuhanović.

Valja istaknuti kako je ovogodišnje Brodsko glazbeno ljeto više od 20 glazbenih i plesnih izvođača koji su zabavljali publiku tijekom večernjih sati, a kao i svake godine, osim programa otvorenja, svi programi bili su besplatni. Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI