Sve škole i vrtići u Hrvatskoj neće raditi najmanje do 19. travnja

19.3.2020. | 13:49

Andrea Staklarević
IZVOR: Index.hr

Pregleda: 1016


(FOTO: hina)

19.3.2020. | 13:49 | Andrea Staklarević
IZVOR: Index.hr
Pregleda: 1016

Kako piše Index.hr, sve škole, vrtići i visoka učilišta u Hrvatskoj bit će zatvoreni najmanje do 19. travnja, odnosno najmanje 30 dana.

"Odluka Vlade o obustavi nastave u školi i prelasku na nastavu na daljinu, nema krajnji rok do kada vrijedi. U svijetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće koja uključuje i škole, a donosi se na mjesec dana, razvidno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja", rekli su iz Ministarstva.

Nedavno donesena je odluka o tome da će se nastava odvijati na daljinu i kako će to trajati 2 tjedna, no Ministarstvo je danas taj rok ipak produžilo na najmanje mjesec dana. S obzirom na to da su nastavnici i dalje radili iz školskih ustanova, donesena je i odluka da od danas svi nastavnici, učitelji, profesori i odgojitelji mogu raditi od kuće.


"Prošli tjedan smo donijeli odluku o obustavi izvođenja nastave u kojoj smo propisali da zaposlenici koji su u ustanovama koje izvode nastavu obavezni dolaziti na radno mjesto, no sada su se okolnosti izmijenile tako da ova odluka predstavlja mogućnost da ravnatelji i čelnici tijela visokih učilišta, srednjih i osnovnih škola organiziraju rad u suradnji s MZO tako da se nesmetano odvija nastava na daljinu", objasnila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ministarstvo će već danas dati dodatne upute kako to napraviti i koje dodatne uvjete mora imati nastavnik kod kuće da bi mogao izvoditi nastavu na daljinu, dodala je.

Iako nastavnici više ne moraju dolaziti u školske prostorije da bi radili, ravnatelji osnovnih škola su i dalje dužni organizirati prihvat djece u razrednoj nastavi u slučajevima kada su oba roditelja zaposlena i kada ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, a isto vrijedi i za ustanove predškolskog odgoja.

(IZVOR: www.index.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI