Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da SB Online i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica, prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
FOTO: Getty images
Ako ste od onih koje ne vole kelj, obećavamo da ćete ga ovako spravljenog obožavati. A ako ga volite – vjerojatno smo vas dobili već na naslovu. Čips od kelja zdrava je alternativa za međuobroke, ali i malo drugačiju hranu zapartyje.
Od jedne glavice kelja dobit ćete puno čipsa, ali u pećnicu uvijek stavljajte listiće samo u jednom sloju. Možete koristiti i lišće mladog kelja, okus će biti malo drugačiji.
Čips od kelja gotov je začasi na pripremu nećete izgubiti gotovo ništa vremena. Najčešće se začini samo maslinovim uljem, solju i paprom, ali mi vam predlažemo i ove kombinacije sastojaka s kojima ćete mu dati sasvim novi okus:
1.naribanicheddar+ ljuti umak + češnjak u prahu
2. sok od 1 limete + sušeni čili u prahu + češnjak u prahu
3. kozji sir, namrvljeni + pržene sjemenke sezama + papar + naribana korica 1 limuna.
Sastojci za čips od kelja: 1 glavica kelja
maslinovo ulje
sol Priprema čipsa od kelja: Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U lim za pečenje stavite papir za pečenje. Očistite listove kelja, operite ih, dobro posušite i istrgajte na komadiće veličine čipsa. Raširite komadiće kelja po limu, poškropite maslinovim uljem i posolite. Pecite 10 do 15 minuta, dok rubovi ne postanu smeđi, a listovi hrskavi.
(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)