Što se to događa između Dusparinih prvotimaca?

FOTO: SB Online

27.5.2018. | 15:20 | Autor: Ivica Janković
Pregleda: 3469

SLAVONSKI BROD - Prošlo je točno tjedan dana od Izbora članova za vijeća mjesnih odbora.
 
Naime, Web publikacija SBonline, koja je uvjetno rečeno, kao i njen glavni urednik više naklonjeni, što se Grada Slavonskog Broda tiče političkoj opciji Mirka Duspare. Apsolutno ne iz razloga jer smo na bilo koji način "kupljeni" od strane Mirka Duspare, niti je glavni urednik član stranke, a bogami niti simpatizer, iz prostog razloga jer smatram (kao glavni urednik) i kao poznavatelj društveno političkih kretanja, da treba, čak i nužno održavati nekakav politički balans u županiji, u ovome slučaju između političke opcije Mirka Duspare i njegove grupe birača, i s druge strane HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera.
 
Za neupućene HDZ kontrolira Županijsku skupštinu većinom svojih županijskih vijećnika, a Mirko Duspara kontrolira Gradsko vijeće, većinom ruku svojih vijećnika, također svoje mišljenje ne smatram isključivim i podložno je bilo kakvoj argumentiranoj raspravi.
 
Nadalje, takvom politikom vođenja web publikacije SBonline, i politikom glavnog urednika, očito smo stvorili nekakvo određeno političko povjerenje među biračima, i usko biranom ekipom Mirka Duspare, te se ista, sad veći dio te okipe odlučio otvoreno (pismeno) ispričati o međuljudskim poremećajima u svojoj stranci.
 
Analizirajući njihove izjave, očito je da su netom završeni izbori bili kap vode koja je prelila čašu u moru drugih obećanja, istina je, a ne ne laž sve nadalje napisano, da članove (bilo koje) političke opcije za dobro odrađen posao a nadasve postignut rezultat treba na neki način nagraditi, ovdje ne govorimo o nepotizmu, niti rodjačkom ortakluku, već o onome što svaka stranka koja drži neke konce vlasti prakticira, odnosno na neki način pomoći svoje aktivne članove koji donose rezultate. Pomoći im u skladu s njihovim kompetencijama i naobrazbom, da se dobije sposobna osoba na određeno mjesto, a da se time izbjegne tako često spominjano uhljebništo, koje je rak rana našeg društva, koja se doduše pomalo liječi, jer ipak samosvijest pomalo prorađuje.
 
U ovome konkretnom slučaju, a očito bez znanja prvog čovjeka DUSPARA MIRO - NEZAVISNA LISTA, njegove desne i lijeve ruke, su ipak malo previše naobećavale, čak i svijesni da određena obećanja neće moći ispuniti a sve u cilju klasičnog motiviranja članova za rad na terenu u svrhu što boljeg izbornog rezultata, koji je naposljetku, činjenično i službeno postignut.
 
Dobar dio članstva očito nezadovoljan, komunikacijom nakon izbora, između sebe i obećavatelja odlučio se ispovijedati SBonline, kojeg u pravilu, unutar stranačke diobe ne interesiraju, već izbacujemo ovaj članak na znanje isključivo apela radi svim sudionicima ove peripetije, da se organiziraju, na način kako protekli vikend na izborima te riješe svoje političke probleme, narezujući kolač onako kako i priliči. Poslijeizborni tjedan očito su se duhovi naveliko uzburkali, te takva situacija mora negativno eskalirati.
 
Rad, i postignut rezultat definitivno treba adekvatno vrednovati, a za nj i obećano ispuniti, sve ostalo čovjeka kida i tjera u nerezonske odluke koje su na štetu svih, pogotovo čelnika stranke koji ne sudjeluje u igrama nižeg ranga a direktno ga se tiču, ili da se uvjetno rečeno oštećeni zgrupiraju i počiste korov, koji je već previša maha uzeo u svome rastu i pokriću na svojem neispunjenom obećanju.
 
U duhu danjeg budućeg blagog favoriziranja opcije Mirka Duspare iz navedenih i opravdanih razloga budućeg balansa politike, opetovano apeliram, i apeliramo na ljudsko riješavanje međuljudskih odnosa, također preliminarno ukazujem na sve one koji će nakon ovoga teksta slati svoja saznanja kako glavnom uredniku tako i Web publikaciji SBonline da ih u startu pročiste i da budu realna i održiva.
 
Po anketi koja je priložena ispod teksta članka također je razvidno, da se nešto "čudno" dešava, obzirom da je broj glasova u ovome trenutku prilično izjednačen što u prijašnjim slučajevima nije bilo!
 

/Ivica Janković/Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI