SPRIJEČENA VELIKA TRAGEDIJA U SL. BRODU: Skoro smo ostali bez mladog života

FOTO: K.K.K. Marsonia

17.6.2023. | 17:38 | K.K.K. Marsonia
Pregleda: 31046

Dana 17. lipnja 2023. godine za vrijeme jutarnjeg treninga mlađih kadeta, kadeta i mlađih juniora (18 natjecatelja i 2 trenera na vodi) dolazi do ugrožavanja života kanuistice K.K.K. Marsonia od strane plovila - većeg čamca na motorni pogon.

Trening članova kluba je počeo na stazi savski kej, dionica samostan - savski most veslanjem šest utrka od 1000m sa okretom. Na početku treninga nije bilo ni jednog plovila na rijeci Savi.

Gore navedeno plovilo se pojavilo za vrijeme trajanja treninga (nakon odveslane dvije utrke) i usidrilo na stazi pored keja.


Plovilo je pristalo uz obalu ujedno stvarajući i smetnje za plovidbu, odnosno trening kajakaša. Pramac plovila bio je okrenut uzvodno.

Vozač plovila nakon što je njegov kolega s čamca otišao u trgovinu, počinje se čamcem kretati unazad, a zatim okreće isto plovilo pramcem nizvodno.

Pri kretanju plovila vozač čamca uopće ne obraća pažnju na druga plovila i ne vidi kanuisticu kojoj oduzima prednost prilikom okretanja čamca nizvodno.

Vozač čamca uopće ne reagira na poziv upomoć od kanuistice da će biti pregažena.

Sretna okolnost je da se nesretni događaj prevenirao naglim pojačanim veslanjem kanuistice.

Vozač plovila upravlja velikim čamcem s pozicije iz koje uopće nema uvid u preglednost putanje svog plovila.

Ovo upozorenje K.K.K. Marsonia javno objavljuje s ciljem kako bi se spriječili nesretni događaji koji se mogu prevenirati .

K.K.K. Marsonia upozorenje objavljuje s dobrom namjerom i jer je dužna upozoriti i preventivno djelovati na svako ugrožavanje članova Kluba, a naročito djece.

Protiv vlasnika plovila - čamca ne želimo ovaj put podnositi nikakvu prijavu.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI