Slovenac švercao ljude. Pokušao ih dovesti do Italije

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija
(FOTO: PU brodsko-posavska)

24.8.2023. | 22:20 | PU brodsko-posavska
Pregleda: 369

Policijskislužbenici Mobilnog tima Policijske uprave brodsko-posavske su na području Slavonskog Broda, jučer 23. kolovoza u jutarnjim satima kontrolirali kombi vozilo (slovenskih nacionalnihregistracijskih oznaka), kojim je upravljao 40-godišnjidržavljanin Republike Slovenije, u kojem su uočili 17 osoba teposumnjali u krijumčarenje osoba.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se u kombiju nalazilo 17 stranih državljana, koji su prethodno isti dan, preko rijeke Save nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku. Nadalje je utvrđeno da je40-godišnjak izkoristoljublja prevozio navedene osobe koje je trebao odvesti do Italije uz novčanu naknadu.

Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeli kombi teprotiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskomdržavnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, dok je prema stranim državljanima provedenpostupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonuo strancima.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI