Slavonci krenuli u kupovinu u Srbiju, provjerili smo ima li gužve na granici u SB

FOTO: I.S. (fotografirano jutros)

26.5.2020. | 11:58 | Igor Safundžić
Pregleda: 5762

Srbija je otvorila svoje granice, te Hrvati bez ograničenja mogu tamo i nazad, pretežno Slavonci su krenuli koristiti tu mogućnost te krenuli u Srbiju po namirnice koje su kako kažu jeftinije nego ovdje.

"Uvijek kupujemo hrvatsko u Srbiji jer je puno povoljnije i mislim da sam ušparao oko 100 eura", rekao je Relja iz Osijeka za RTL.

Pri ponovnom ulasku u RH također nema zastoja. Na hrvatskoj granici vas čeka SMS poruka s naputkom da ako sumnjate na zarazu kontaktirate centar 112 te letak koji će vam uručiti carinik na kojemu piše da smanjite kontakt s drugim osobama sljedećih 14 dana. Ali samoizolacije nema.


GRANICA U SLAVONSKOM BRODU

Na granici u Slavonskom Brodu nema gužve jer granice s Bosnom i Hercegovinom su još zatvorene, ali može se prelaziti s osobnom kartom RH uz predočenje osobne karte BiH iz koje je vidljivo da osoba ima BIH državljanstvo i da ima prebivalište odnosno nekretninu u BiH.

Ulazak stranim državljanima u BiH nije dozvoljen osim onima s posebnim dozvolama, a otvaranje granica očekuje se početkom lipnja. 


VIŠE NA TEMU:
GRANICA
RH
SRBIJA
BIH
KUPOVINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI