SJEĆATE SE STRAŠNE PROMETNE NESREĆE? Migranti su poginuli, a evo zašto se tereti vozača

FOTO: JVP Novska

7.6.2021. | 19:01 | Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
IZVOR: http://www.dorh.hr/
Pregleda: 7607

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1978.) zbog počinjenja dva kaznena djela počinjena u stjecaju, i to protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. KZ/11 te izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 4. KZ/11, sve u vezi čl. 51. st 1. i 2. KZ/11. (4. 6. 2021.) Okrivljenom 43-godišnjaku se stavlja na teret da je 22. ožujka 2021. oko ponoći, nakon što je ušao u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Tovarnik, upravljajući skupom vozila (tegljač s prikolicom), u nakani da ostvari protupravnu imovinsku korist prevoženjem preko teritorija Republike Hrvatske ilegalne migrante, primio u mjestu Podgrađe strane državljane bez putnih isprava. Tereti ga se da ih je primio u zatvoreni prostor za smještaj tereta koji nije namijenjen prijevozu osoba i u kojem su bile palete "tetra-brik" ambalaže u rolama (bruto težine 15,51 tona) svjestan opasnosti za njihove živote pri prijevozu u takvim uvjetima, no pristao ih je prevoziti prema Zagrebu. Okrivljenika se tereti da je dolaskom do 150.-og kilometra autoceste A3 Zagreb-Lipovac oko 3,10 sati postupio protivno čl. 47. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nije se kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika tako da je skupom vozila prešao na travnatu bankinu, pri čemu je došlo do zanošenja vozila i prevrtanja na bočni dio te udara u metalnu odbojnu ogradu. Uslijed udara i prignječenja dijelovima tereta pet je osoba teško tjelesno ozlijeđeno, a četiri su osobe smrtno stradale.
 
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika na temelju čl. 123. st. 1. t. 1. ZKP/08, do pravomoćnosti presude.Izvor: http://www.dorh.hr/


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI