SIKIREVCI: Obnovljen kip Srca Marijina

FOTO: djos.hr

17.8.2022. | 14:28 | Đakovačko-osječka nadbiskupija
Pregleda: 557

Kip Srca Marijina izrađen u radionici u Italiji, majstora Ferdinanda Stuflessera datira iz 19. stoljeća. Napravljen je za župnu crkvu sv. Nikole biskupa u Sikirevcima oko 1875. godine, uz kip Srca Isusova, a i ostali kipovi u crkvi izrađeni su u Stuflesserovoj radionici.

Do sada kip Srca Marijina nije obnavljan. Na restauraciju u Italiju poslan je 12. travnja 2022. Detaljna obnova trajala je tri mjeseca. U prvoj fazi rađena je rekonstrukcija svih raspuklina i nedostajućih dijelova; u drugoj fazi kip je očišćen, a pukotine su sanirane. Također su vraćene i izvorne boje te dekoracija plašta i haljine koji su pozlaćeni. Postavljena je i pozlaćena aureola oko glave. U župu Sikirevce kip je vraćen 27. srpnja, obnovljen i autentičan kao što je bio naručen i napravljen prije više od 100 godina.

Kip Srca Isusova također je obnovljen prošle godine, u istoj radionici izvršena je i pozlata oba kipa 24-karatnim zlatom. U narednom razdoblju, također u Stuflesserovoj radionici, bit će obnovljeni i kipovi sv. Josipa te sv. Ane.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI