Radovi na stambenim zgradama za mlade obitelji

FOTO: Grad Slavonski Brod

6.2.2023. | 12:07 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 2161

Grad Slavonski Brod prošle je godine započeo s izgradnjom dvije nove stambene zgrade namijenjene mladim obiteljima, a zahvaljujući čemu se nastavlja uspješna provedba programa stambenog zbrinjavanja. U fazi izgradnje su sedma i osma zgrada (G i H), a u svakoj od zgrada nalazit će se deset trosobnih stanova. Svi stanovi bit će trosobni površine 62,54 m2, a sastojat će se od ulaznog prostora, dvije sobe, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje i ostave te vanjskim natkrivenim prostorom (lođa). Stanovi će biti povezani zajedničkim stubištem uz koje se na nivou prizemlja nalazi prostor za spremište kao i natkriveni vanjski ulazni prostor te odvojeni prostor za odlaganje otpada.

Grad Slavonski Brod do sada je izgradio 6 stambenih zgrada (zgrade A, B, C, D, E i F) u kojima se nalaze 34 stana, a nove zgrade, G i H, imat će 10 stanova. Mlade obitelji, podsjetimo, plaćaju mjesečni najam, a nakon 10 godina stan mogu otkupiti od Grada pri čemu im se sve do tada uplaćene mjesečne najamnine uračunavaju u otkupnu cijenu stana te zahvaljujući ovoj mjeri stambenog zbrinjavanja mlade obitelji mogu riješiti svoje stambeno pitanje bez kreditnih zaduženja.

Trenutno se na novim dvjema zgradama, G i H, izvode instalaterski radovi, elektroinstalaterski radovi, strojarski radovi grijanja te se uskoro kreće s fasaderskim radovima čime će zgrade poprimiti svoj konačan izgled. Konačnim dovršetkom radova te ishođenjem svih potrebnih dozvola, Grad Slavonski Brod raspisat će natječaj za dodjeljivanje stanova u najam o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.


VIŠE NA TEMU:
STANOVI
GRADNJA
GRAD
MLADI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI