Radovi na dogradnji Osnovne škole ʺBogoslav Šulekʺ

FOTO: Grad Slavonski Brod

27.5.2021. | 17:27 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 793

Nakon energetske obnove četiri osnovne škole, Grad Slavonski Brod nastavio je stvarati kvalitetnije uvjete za provođenje nastave u svim gradskim osnovnim školama. U proračunskom razdoblju za 2021. godinu Grad Slavonski Brod osigurao je sredstva za dogradnju četiri osnovne škole kako bi učenicima omogućio pohađanje nastave u jednoj smjeni. Riječ je o Osnovnoj školi „Bogoslav Šulek“, Osnovnoj školi „Dragutin Tadijanović“, Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ te Osnovnoj školi „Ivana Brlić-Mažuranić“.

Osnovna škola „Bogoslav Šulek“, osim što je nedavno dobila novu školsko-sportsku dvoranu, uskoro će dobiti i novih osam učionica s pratećim prostorijama (dva kabineta te prateće sanitarne i pomoćne prostorije) istočno od središnjeg dijela škole. Dogradnja će se povezati s postojećom školom u nivou prizemlja gdje će se formirati novi hodnik u nastavku već postojećeg.  Za osobe sa smanjenom pokretljivošću izgradit će se i prilazna rampa u sklopu hodnika i pristupačnog sanitarnog čvora.

Završetkom ovog projekta stvorit će se uvjeti za jednosmjensku nastavu u najvećoj osnovnoj školi u Slavonskom Brodu za sve razredne odjele, a Grad Slavonski Brod u budućnosti će nastojati osigurati svim gradskim osnovnim školama pohađanje nastave u jednoj smjeni. Jednosmjenskom nastavom značajno se poboljšava kvaliteta nastavnog procesa, učinkovitija provedba nastave, kvalitetnija provedba slobodnog vremena te slobodan školski prostor u poslijepodnevnim i večernjim satima za raznovrstan i kreativan rad učenika kroz brojne izvannastavne i sportske aktivnosti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI