NASLOVNAPOLITIKA
Radi li se o opasnom sukobu interesa u Sl. Brodu? Odlučite sami...

FOTO: Arhiv

Radi li se o opasnom sukobu interesa u Sl. Brodu? Odlučite sami...

3.4.2022. 11:07 | Luka Safundžić PREGLEDA: 4126

Iz dana u dan, nakon našeg prvog teksta o brodskom Centru, javljaju se novi ljudi, nove osobe nezadovoljne radom ravnateljice spomenute ustanove. Objavili smo prvo kako se zapošljavalo bez javnog natječaja, uslijedio je potom demanti ravnateljice (koji je prema našem mišljenju smiješan), te smo onda objavili kako je u Centru proveden izvanredni nadzor.

Uopće ne sumnjamo kako će ovotjedni izvanredni nadzor pokazati kako su uklonjene sve nepravilnosti u radu ravnateljice slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb. Nadzor je slučajno ili ne uslijedio nakon našeg teksta o zapošljavanju bez javnog natječaja. 

U istom su i anketirani radnici Centra, koji nam kažu kako su zabrinuti načinom anketiranja. Naime, prema njihovim riječima kada anketu ispuniš, uobičajeno je trebaš staviti u "glasačku kutiju", a u ovom slučaju, anketu daješ u ruke ravnateljici, je li to normalno? To je novi oblik demokracije, koji je izmislila, naša ravnateljica.


Obiteljski centar - sukob interesa?

Napominjemo kako su sljedeće informacije napisane isključivo temeljem izvješća o provedenom Izvanrednom upravnom nadzoru u Centru za socijalnu skrb u Sl. Brodu (proveden od 26. do 27. studenog 2020. godine).

"Ministarstvo je dana 5. listopada 2020. godine zaprimilo dopis Sindikata u kojem se upozorava na zabrinjavajuće informacije koje su dobili vezano uz osnivanje Obiteljskog centra u Slavonskom Brodu", stoji u spomenutom izvješću.

Prostor Obiteljskog centra nalazi se u samom središtu grada, na Korzu.

"Uvidom u dostupnu dokumentaciju utvrđeno je da je ravnateljica Centra u ime Centra sklopila Predugovor o najmu prostora koji je u 4/5 u vlasništvu majke tajnice ravnateljice Centra, a 1/5 je u vlasništvu maloljetne sestre tajnice", stoji u spomenutom Izvješću.

Kako se u istom navodi predugovor je sklopljen u na godinu dana, a obitelj tajnice Centra od mjesečnog najma dobiva 7 tisuća kuna. 

"Iako je mišljenje pojedinaca koji su se obratili Sindikatu da se radi o sukobu interesa u sklapanju navedenog predugovora o najmu prostora za potrebe Obiteljskog centra, Ministarstvo nije toga mišljenja, sukladno pozitivnim propisima, ali konačnu ocjenu o tome može dati jedino nadležno povjerenstvo koje rješava o sukobu interesa", kažu u Izvješću.

Je li u pitanju sukob interesa ili ne, odlučite sami, a ovo je u najmanju ruku nemoralno. 

Predugovor se morao raskinuti?

Predugovor o najmu se morao raskinuti, ali pogađate, isto nije napravljeno.

"Povodom obavijesti Sindikata zaposlenih u djelatnosti socijalne skrbi vezano uz sklopljeni Predugovor o najmu prostora u kojem djeluje Obiteljski centar, a čije sklapanje se prema anonimnoj prijavi Sindikatu smatra sukobom interesa, održan je sastanak u Ministarstvu 7. listopada 2020. godine na kojem je, kako proizlazi iz očitovanja ravnateljice Centra od 26. listopada 2020. godine, ista upućena na raskid predugovora o zakupu prostora za potrebe Obiteljskog centra. Iz navedenog očitovanja proizlazi da predugovor nije raskinut s obzirom na  trenutnu organizaciju Centra, potrebe korisnika, dosadašnja ulaganja u prostor", stoji u Izvješću o provedenom nadzoru iz 2020. godine.

Prostor nije primjeren? 

"Prostor se nalazi na prvom katu, sastoji se od velikih, svijetlih prostorija adekvatno opremljenih za rad Obiteljskog centra u kojem osim predstojnika rade i dvije stručne radnice. Predviđen je prostor opremljen za odvijanje osobnih odnosa djece s roditeljem sukladno odlukama o osobnim odnosima. 

Mišljenja smo da prostor udovoljava namjeni te da je prednost što se nalazi u centru grada i prema izjavama ravnateljice i predstojnika Podružnice saznaje se da su stranke zadovoljne što se prostor nalazi izdvojeno od Centra. Uvidom u dokumentaciju također je utvrđeno je da je Udruga HVIDR-a Slavonski Brod voljna donirati lift za osobe s invaliditetom u svrhu eventualnih potreba Obiteljskog centra", navodi se u izvješću iz studenog 2020. godine.

Kako nam kažu iz Sindikata, lifta, još uvijek nema. Ovim činom zakinete su osobe s invaliditetom koje žele doći u brodski Obiteljski centar. Kako će netko u kolicima, bez lifta, doći na prvi kat?


Tagovi: obiteljski centar, centar za soc. skrb, sukob interesa, Sl. Brod

*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

SLAVONSKI BROD VRIJEME

ČITAJTE NA SBonline

.

INCIDENT U SL. BRODU: Zapalili hrvatske zastave

.

Uvođenjem eura dolazi i do promjena u kreditima. Evo što je novo

.

NAJAVA: Nadbiskupijski susret u Sl. Brodu

.

Sunčano jutro na Korzu, pogledajte fotografije

.

EVO I KAKO: Slavonac ʼzaradioʼ kaznenu prijavu

.

Neki gradovi pojeftinjuju cijenu parkiranja. Evo kolika je ona u Sl. Brodu

.

Pogledajte koliko očeva koristi očinski dopust

.

Sjajna vijest za ljubitelje kave

.

Prognoza za tjedan pred nama: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

.

DNEVNIK BOLESNIKA: Život ide dalje

.

Sve je poskupjelo osim banana. Zašto uvijek koštaju 9,99 kn?

.

Novi udar na novčanike građana: Hrvatska pošta diže cijene, objasnili i zašto

.

“Koje su to osobine pojedinca koje mu omogućuju da izbjegne zarazu 2 godine?”

.

Danas djelomice sunčano i uglavnom suho

.

NESREĆA U CENTRU SL. BRODA: Kod Klasija sletio automobil

.

„Tjedan cjeloživotnog učenja“ HGSS stanica Slavonski Brod otvorila vrata za sve građane

.

Danas obilježen Dan ružičaste vrpce

.

Određuje li boja plamena kvalitetu plina na štednjaku?

.

EVO KAD SU MISE: Najavljen ʼosmiʼ u Sl. Brodu

.

DANAS STUPAJU NA DUŽNOST: Ovo su novi sudci brodskog Suda

.

HŽ IMA NOVI REKORD; Evo koliko je kasnio vlak iz Osijeka do Zagreba

.

Novi Zakon o radu na snagu stupa 2023. godine, a donosi brojne novosti. Evo i koje

.

Evo u kojim je napolitankama pronađena salmonela

.

BRODSKI SUDAC DONIO ODLUKU: Dva muškarca idu u istražni zatvor. Evo zašto

.

JASNIN CVIJET- tko je ubio mladog brodskog fotografa

.

Danas djelomice sunčano

.

Brodskim obiteljima uručena vrijedna oprema za novorođenčad

.

Nove kamere za nadzor brzine u Slavonskom Brodu

.

Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Slavonskog Broda za 2023. godinu

.

ʺNajoštrije demantiram tvrdnju da sam glasnogovornica brodskog HDZ-aʺ

FOTONALAZ

KRENULO SE S EUROM NA BRODSKOJ TRŽNICI: Evo koliko košta rajčica