PROVJERILI SMO: Prijete li nam u narednim danima poplave?

FOTO:

3.8.2023. | 19:47 | SBOnline
Pregleda: 3053

Prema dostupnim upozorenjima najviše kiše u iduća tri dana očekuje se na području zapadne, sjeverozapadne, središnje i gorske Hrvatske, gdje može pasti u prosjeku i do 100 mm kiše.

Što se tiče istočne Hrvatske, pa i područja naše županije, kao i na području južnog Jadrana ne očekuju se veći problemi, u prosjeku bi prema najavama trebalo pasti 50 mm kiše.

Ali postoji opasnost od olujnih nevremena s mjestimice obilnijim oborinama.


Najavljeno je i kako bi oborine koje se u narednim danima očekuju na području Hrvatske mogle brzi i značajni porast vodostaja između ostalog i Save.

Prema trenutno raspoloživim hidrološkim modelima iz pravca Slovenije tijekom petka i subote očekuje se formiranje velikog vodenog vala rijeke Save, s očekivanim maksimalnim protokom na razini 2.700 m3/s na ulazu u Hrvatsku u subotu ujutro, što znači da se vrhunac vodenog vala rijeke Save u Zagrebu očekuje u subotu oko podneva.

Tako da prema svemu sudeći, što se tiče rijeke Save, u Slavonskom Brodu ne bi trebalo biti većih problema. Naravno ako se situacija ne pogorša.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI