Projekt „Izrada studijsko-projektne dokumentacije za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje“ obuhvaća tri županije

projektu „Izrada studijsko-projektne dokumentacije za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje“
(FOTO: promo)

28.3.2022. | 12:19 | Sponzorirani članak
Pregleda: 1362

Projekt „Izrada studijsko-projektne dokumentacije za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje“ provodi Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje d.o.o., u vlasništvu je triju županija, Brodsko-posavske županije (51%), Požeško-slavonske županije (24,5%) te Sisačko-moslavačke županije (24,5%). 

RCGO Šagulje d.o.o. osnovano je s ciljem organizacije i pripreme dokumentacije, a potom i izgradnje te upravljanja postrojenjem RCGO Šagulje. Plan je izgraditi Regionalni centar za gospodarenje otpadom sa šest pripadajućih pretovarnih stanica za područje triju županija, koje je u tehničkom i operativnom smislu usklađeno sa standardima Europske unije, a u socijalnom smislu prihvatljivo i održivo. Buduća izgradnja ima lokaciju na području Nove Gradiške na površini od 52,88 ha. 
 
Projekt za izradu dokumentacije provodi se u periodu od 17. srpnja 2018. godine do 17. srpnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 15.000.000,00 HRK, a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u iznosu od 12.750.000,00 HRK (85%), od toga bespovratna sredstva kapitalne pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznose 750.000,00 HRK (5%), dok su preostali dio od 1.200.000,00 HRK bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.  
Glavne aktivnosti projekta su: 
-    Izrada studijsko projektne dokumentacije za izgradnju RCGO Šagulje (studija izvedivosti, idejno rješenje, dokumentacija za postupak procjene utjecaja na okoliš, geodetske i druge podloge, idejni projekt, projektna prijava za EU financiranja) 
-    Izrada projektno-tehničke dokumentacije za pretovarne stanice 
-    Izrada dokumentacije o nabavi za nabavu radova, usluga i opreme za RCGO Šagulje i pretovarne stanice 

Očekivani rezultati projekta „Izrada studijsko-projekte dokumentacije za RCGO Šagulje“ su: 
-    Ishođena lokacijska dozvola za CGO 
-    Ishođeno Rješenje o procjeni utjecaja zahvata na okoliš za CGO 
-    Prihvaćena Studija izvedivosti s analizom troškova i koristi i Prijavni obrazac 
-    Završno mišljenje JASPERS-a bez značajnih primjedbi 
-    Ishođene građevinske dozvole za pretovarne stanice 
 
Opći cilj projekta je odložiti manje od 25 % mase proizvedenog komunalnog otpada što će doprinijeti manjem onečišćenju i boljoj kvaliteti života ljudi na području sve tri županije.  
 
Sadržaj objave članka isključiva je odgovornost RCGO Šagulje d.o.o. i ni na koji način ne odražava stajališta Europske unije 

Projekt „Izrada studijsko-projektne dokumentacije za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje“ je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda www.mrrfeu.hr www.strukturnifondovi.hr 

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI