Priče s Katarinskog sajma-hemeroidi: opća opasnost

FOTO: Darko Lončar Daky

7.11.2022. | 12:58 | Darko Lončar Daky
Pregleda: 2642

Oni nemaju atest Ministarstva zdravstva. Oni nemaju ni certifikat. Oni nemaju ni bilo kakvu dozvolu za proizvodnju biljnih preparata i jedino njih ne posjećuje nikakva inspekcija ili ih zaobilazi u širokom luku. No, katoličkoj prirodnoj  medicini naših franjevaca, dominikanaca i časnih sestara, koji u tišini iza samostanskih zidina i bedema stvaraju i proizvode razne tinkture, meleme, losione, kreme, biljne kapi, eliksire i čajeve, naš hrvatski narod tradicionalno vjeruje i od njih stoljećima kupuje razne bio- preparate na bazi ljekovitog bilja,  za razne bolesti i tegobe. Upravo od njih sam naučio tajne zanata radeći u jednom katoličkom  samostanu kao terapeut u Splitu, i danas na posebnom mjestu u svom regalu čuvam knjige: LJEKARUŠA fra Jure Marčinkovića, LJEKOVITO BILJE patera Simona Ašića i DAR IZ BOŽJE RUKE sestre Ljubice Bernardice Kovač.

Udruga USB, Ljekovito bilje Mrsunja, više od deset godina prodavala je moje biljne preparate na Katarinskom sajmu u Slavonskom Brodu, i svake godine ispred našeg štanda prošlo bi preko dvadeset tisuća Brođana, a među njima i  veliki broj onih zadovoljnih kupaca, s ni jednom jedinom reklamacijom sve do današnjih dana.
HEMOROIDI- MALA DOSADNA NAPAST KOJA NAJVIŠE PATI BROĐANE

Svake godine redovno sam vodio svoj dnevnik prodaje i zanimljivo, primijetio sam, redovno baš svake godine, najtraženiji i najprodavaniji je uvijek bio- BIO SET PROTIV HEMOROIDA MRSUNJA. U nekom drugom gradu građane možda najviši pati i muči  reuma ili išijas, nesanica ili depresija, ali naše Brođane najviše muče i pate šuljevi ili hemoroidi. Od časne sestre Gracije naučio sam da se upaljeni  hemoroidi uvijek moraju liječiti i iznutra i iz vana, a ne samo jednom kremom. Otkrila mi je i pet čudotvornih ljekovitih biljaka koje su najuspješnije u borbi protiv hemoroida. Svih pet raste u zelenoj oazi tišine uz našu rječicu Mrsunju i tako sam patentirao  BIO- SET PROTIV HEMOROIDA MRSUNJA.
Sastoji se od melema, biljnog praha i čaja. Cijena 100 kn. Nije puno. Krvarenje, bol, svrab i ispadanje crijeva mnogim građanima čine pravi pakao od života. Šuljevi su zapravo proširene vene u području čmara, završetka debelog crijeva. Vanjski hemoroidi manje bole, ali bol od unutrašnjih hemoroida može vam život pretvoriti u pravi pakao, pogotovo kada se krv u krvnim žilama analnog  kanala zgruša.
Darko spašavaj, imaš li nešto što mi može pomoći- to već slušam godinama. Za sve u životu postoji lijek. Priroda ima za sve lijek. Kad medicina zakaže, priroda pomaže. Ako imate tih tegoba, Darko će vam dati i neke  savjete.PREHRAMBENI SAVJETI

Izbacite iz prehrane sva ljuta i zaljučena jela. Izbacite papar ili zabiberena jela. Izbacite mast i zamašćena jela. Izbacite i zakiseljena jela. Izbacite i jako zasoljena jela. Ne smijete jesti suhomesnate i konzervirane proizvode. Hrana mora biti kašasta. Jedite što više crnoga kruha, voća, povrća, kompota, i kuhanu pšenicu s mlijekom. Izbjegavajte sjedački način života, dugo sjedenje za kompjutorom i što više šetajte  u prirodi. Sami nemojte raditi mast ili melem protiv hemoroida, jer za to treba puno i znanja i radnoga iskustva.

SAVJETI ZA ČAJEVE

U biljnoj ljekarni,  preporučujem vam da  kupite i pijete čaj od trputca, ili kantariona, nevena, kamilice, ili stolisnika s dodatkom meda, jedna žlica na čašu čaja. Ovi čajevi dosta pomažu u borbi protiv hemoroida. 

Kod nas gotovo svaki četvrti građanin pati od hemoroida. U Americi, recimo, godišnji prihodi od prodaje preparata za hemoroide, iznose oko pedeset milijuna dolara.
Mnogim građanima  kreme službene medicine ne mogu pomoći, pa se sve više danas  okreću prirodi, ljekovitom bilju i starim travarima. Dakle, tu smo. Bio set protiv hemoroida  MRSUNJA  koji se sastoji od melema, biljnog praha i čaja ne može se kupiti u ni jednoj trgovini. 

NAPOMENA

Udruga više ne izlaže na Katarinskom sajmu. Ne proizvodi  i ne pravi više biljne preparate, ne prodajemo  ni čajeve niti bilo kakvo ljekovito bilje. Za sve svoje zdravstvene tegobe uvijek se trebate obratiti prvo svome liječniku. No, ako baš negdje gori i sve zakaže,  javite se slobodno, pa ćemo vidjeti da li možemo i kako možemo savjetima  pomoći. Hvala.

VIŠE NA TEMU:
SAJAM
CERTIFIKAT
ČAJ
PREHRANA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI