Prevrnuo se traktor s prikolicom punom maturanata kod Labina, 10-ak ozlijeđenih

Prevrtanje traktora s maturantima
(FOTO: istarski.hr)

26.5.2023. | 14:05 | Istarski.hr
IZVOR: istarski.hr
Pregleda: 1130

Osam teže ozlijeđenih maturanata SŠ Mate Blažine iz Labina bilanca jeprometne nesreće koja se dogodila26. svibnja kada je došlo do izlijetanjatraktora na prvom oštrom zavoju ceste Labin – Prtlog. Nesreća se dogodila oko 11 sati,dok su se maturanti nakrcani u dva kamiona i dva traktora vozili u Prtlog gdje su trebali nastaviti proslavu završetka školovanja.

Neslužbeno doznajemo da je uzrok nesreće otkazivanje kočnica na nizbrdici, te da je u prevrnutoj prikolici bilo dvanaestdo trinaest maturanata.
Na mjestu nesreće bili su članovi JVP-a Labin s tri vozila, kao i članovi DVD Labin Rabac, zatimpolicija i vozila Hitne pomoći iz cijele Istre te roditelji. Bili su tui pripadnici labinskog Crvenog križa te mještani Prloga koji su ponudili prijevoz.

Na licu mjesta je sve djelovalo smireno i dobro organizirano. Svi su, uključujući iostale maturante, bili sretni što nema poginulih i tješili ozlijeđene koji su čekali da ih kola Hitne zbrinu. Veliki dio ozljeda prouzročilo je oštro kamenje. Ozlijeđeni maturanti zbrinuti su u pulskoj Općoj bolnici i KBC-u Rijeka.U regulaciju prometa uključili su se gradonačelnikValter Glavičići pročelnik za društvene djelatnostiBorjan Batagelj, a na mjesto nesreće uputio se i županBoris Miletić.

"Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći i već su djeca trijažirana i razvrstana prema vrstama ozljeda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka te u Općoj bolnici Pula", kazala je nakon nesrećeGordana Antićiz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije zaJutarnji.

"Svi su zbrinuti, a nitko nije životno ugrožen. Svi su otišli kućama, čekamo izvješće iz bolnica. Običaj je naših maturanata da nakon proslave u školi idu prema Prtlogu gdje imaju privatnu proslavu. Tako je bilo i danas. Najprije su proslavili ispred škole u 9.30 sati, pa smo išli do gradonačelnika i onda su oni krenuli na svoju privatnu proslavu. Zadnjih 10 godina slave na ovaj način da s traktorom i prikolicom idu prema mjestu. Ovaj put su otkazale kočnice, kako smo čuli na terenu i dogodila se nesreća. Inače, na proslavi je trebalo biti 120 maturanata", kazao je ravnatelj Srednje škole Mate BlažineĐani ŽufićzaJutarnjii dodao je i da će nakon ovoga svim maturantima, ako to bude trebalo, biti pružena i psihološka pomoć.Za danas poslijepodne sazvana je press konferencija ispred hitnog trakta pulske Opće bolnice.

"Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad na odmet. U ovom slučaju izbjegnuta je velika tragedija te se ovom prilikom zahvaljujem svim službama na terenu koje su promptno intervenirale. Ponavljam, srećom nitko nije teže stradao, a lakše ozlijeđenim maturantima želim što brži oporavak", izjavio je istarski županBoris Miletićza Hinu.

izvor: istarski.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI