Prema istraživanju u Hrvatskoj je najteže na svijetu dobiti vozačku dozvolu

FOTO: Google

1.10.2021. | 21:01 | Andrea Lužanac
IZVOR: index.hr
Pregleda: 2186

Stranica posvećena edukaciji vozača, Zutobi provela je istraživanje koje je pokazalo da je u Hrvatskoj najteže dobiti vozačku u odnosu na ostatak svijeta.

Kriteriji prema kojoj se lista objavljuje se temelji na potrebnom broju sati teorije i vožnje, troškovima ispita, dobi u kojoj netko smije pristupiti ispitu te potrebnim potvrdama.

Vjerovali ili ne, Hrvatska se našla među prvih pet zemalja s najtežim polaganjem vozačkog ispita, a to je mjesto zaslužila zbog  visine troškova te strogih kriterija na ispitu. Prema informacijama koje iznosi Zutobi, Hrvati u autoškoli provedu u prosjeku 85 sati, a potrebno je i medicinsko odobrenje. Prosjek troškova za dobivanje vozačke dozvole, iznosi okvirno oko 8000 kuna.


Zasigurno će vas zanimati u kojim zemljama taj ispit najlakši s obzirom na to da je u Hrvatskoj najteže. Ipak, to nije BiH, prvi na popisu je Meksiko. Ondje u većini slučajeva građani polažu samo teoriju, a praktični dio ne odrađuju do samog ispita. Najzanimljiviji dio je taj da u Meksiku do 2018.godine nije bilo čak ni teorijskog testa.   Nakon Meksika gdje je najlakše završiti vozački ispit, slijede Katar, Latvija, SAD i Kanada.

(IZVOR: www.index.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI