Potpredsjednik RS-a dr. Davor Pranjić u radnom posjetu u Brodsko-posavskoj županiji: ’Sava je rijeka koja spaja a ne razdvaja’

FOTO: Ante Krstanović

3.7.2023. | 12:00 | SBOnline
Pregleda: 832

Delegacija Republike Srpske predvođena potpredsjednikom Davorom Pranjićem u posjeti je Brodsko-posavskoj županiji

U prvom dijelu posjeta održan je sastanak u Slavonskom Brodu, odnosno u zgradi Brodsko-posavske županije. Na sastanku s delegacijom potpredsjednika Republike Srbije Pranjića sudjelovali su saborski zastupnik i predsjednik Skupštine Pero Ćosić, župan Danijel Marušić, zamjenik župana Marko Šimić, predstavnik brodske bolnice Boris Hrečkovski, ravnatelj CTR-a Damir Mirković, ravnatelj Javne ustanove "Natura Slavonica" Branimir Vujčić, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje BPŽ Matej Badrov, te pročelnici Sabo, Vukašinović i Burazović.
"Vidim da postoji jako puno dordih točki, mi smo cijelim južnim dijelom granično područje, s Republikom Srpskom. Sava je rijeka koja spaja a ne razdvaja. Otvaraju se brojne mogućnosti. To su prekogranični projekti, započeli smo konkretne teme, pogotovo se tu otvara tema obnove Katoličke gimnazije u Banja Luci i neki od naših projekata ovdje ali i drugdje. Dogovorili smo sastanak razvojnih agencija, koji će biti vrlo brzo, da bi mogli stići na natječaje za određene programe. Šteta bi bila ne iskoristiti mogućnosti koje nam europski fondovi pružaju", kazao je župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić."Svjesni smo nakon 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji projekata i mogućnosti i svih mogućnosti kojih Europska unija donosi i napretku ne samo gospodarstva, nego cijelog društva uopće. Svjesni da dio stanovništva koji je prije živio ali i dalje posjeduje imovinu u Republici Srpskoj, da se želi tamo vratiti, investirati i tako mi želimo, kao institucija koja zastupa interese Hrvata pružiti im sve mogućnosti koje budu htjeli, a tako i iskoristiti iskustva i pomoć Brodsko-posavske županije. Želimo obnovu našeg školskog centra koja je jedina u Republici Srpskoj, gdje škola s europskim standardima, ma gdje god dođu naši đaci u Europu vrata su im širom otvorena. Tako želimo dati veliki svoj doprinos pogotovo kroz povlačenje europskih sredstava. Sve što je dobro treba prepisati i pokušati to unaprijediti, da bi mogli djelovati. Vrata Europe su sada na Savi, koja ne razdvaja", kazao je Davor Pranjić.Nakon sastanka uslijedit će obilazak Luke Brod i novogradiške Opće bolnice. Na kraju posjeta delegacije odlaze u Okučane gdje će se sastati s načelnicima općina Okučani i Gornji Bogičevci, predstavnicima Općinskog vijeća te fratrima.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI