Potpisivao ugovore poduzeća u stečaju a više nije bio direktor

FOTO: buzet.hr

20.8.2021. | 13:52 | PU Brodsko-posavske
IZVOR: PU Brodsko-posavska
Pregleda: 3078

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenih djela. 

Naime, policija sumnjiči 40-godišnjaka, da je u veljači 2019. godine, sačinio i potpisao ugovor, ovjerivši ga pečatom trgovačkog društva u stečaju kao dužnika, a sa čije rukovodne dužnosti je bio prethodno razriješen, i znao je da više nije odgovorna osoba istog društva, te drugog trgovačkog društva kao vjerovnika, i njega osobno kao preuzimatelja duga u iznosu iznad 200 tisuća kuna. 

Osumnjičeni je također znao, da je trgovačko društvo u stečaju nesposobno za plaćanje, jer je račun društva bio u blokadi od studenoga 2017. godine. Dakle, za spomenuti iznos, osigurao je tražbinu vjerovnika koji nije u to vrijeme imao pravo na ispunjenje tražbine, onemogućivši time naplatu ostalih vjerovnika koji su imali pravo na osiguranje svoje tražbine. 


Policijski službenici protiv 40-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i kaznenog djela pogodovanje vjerovnika. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI