Potpisani ugovori s novim korisnicima gradskih mjera za mlade obitelji

FOTO: Grad Slavonski Brod

17.3.2023. | 16:54 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 885

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je potpisao ugovore o pravu građenja obiteljskih kuća na gradskim zemljištima s još četiri mlade obitelji. Riječ je o mjeri koju Grad Slavonski Brod provodi od 2018. godine, a sve do danas je oko osamdeset mladih obitelji je potpisalo ugovore o pravu građenja. Podsjećamo, mladima se u najam nude zemljišta u vlasništvu Grada za izgradnju obiteljske kuće. Zemljišta se nakon deset godina mogu otkupiti od Grada, a da se pri tome uplaćena cijena najamnine odbija od kupoprodajne cijene zemljišta.

Na posljednjem natječaju u ponudi je bilo 12 gradskih zemljišta, a današnjim potpisivanjem uskoro će se graditi obiteljske kuće na dva zemljišta u Splitskoj ulici, te na jednom zemljištu u Dunavskoj ulici i jednom u Ulici Davida Bogdanovića. Najniža ponuđena za pravo građenja u sklopu ovog natječaja iznosi 14,1 eura, a najviša 18,99 eura.

Osim toga, ugovor za najam gradskog stana s mogućnošću otkupa, gradonačelnik je danas potpisao s još jednom mladom obitelji. Riječ je o stanu površine 49,29 m2u Ulici Vida Došena. Zahvaljujući ovoj mjeri, mladi mogu riješiti svoje stambeno pitanje bez kreditnih zaduženja. Do sada je izgrađeno 34 stanova za mlade obitelji, a s obzirom na velike potrebe mladih za vlastitim stambenim prostorom, trenutno se grade dvije nove zgrade u kojima će se nalaziti deset trosobnih stanova.


Gradonačelnik Mirko Duspara je u svom obraćanju čestitao mladima i istaknuo zadovoljstvo činjenicom kako mjere stambenog zbrinjavanja privlače mlade obitelji iz drugih općina i gradova.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


VIŠE NA TEMU:
GRAD
OBITELJI
MLADI
NATJEČAJ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI