Potpisan ugovor za gradnju stanova za mlade

FOTO: Igor Safundžić

17.3.2022. | 10:55 | Igor Safundžić
Pregleda: 1346

Danas se u gradskoj upravi potpisao ugovor za izgradnju dvije nove zgrade za mlade obitelji. Ugovor je u ime Grada Slavonskog Broda potpisao gradonačelnik Mirko Duspara i u ime izvođača radova direktor Gradnje Slavonske Tomislav Mijatović. 

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara:
"Danas potpisujemo novi ugovor za izgradnju stanova za mlade obitelji. Do sada smo napravili 6 zgrada, 32 mlade obitelji su u stanovima, a čekamo još najam dva stana za osobe s invaliditetom. Danas potpisujemo novi ugovor za zgrade G i H. Idemo dalje s ovim projektom jer kroz natječaje za najam stanova uvijek je bilo puno više zainteresiranih nego stanova. Ova mjera je rijetkost u hrvatskoj koji na ovaj način omogućuje mladim obiteljima da bez kreditnog zaduženja dođu do rješavanja stambenog pitanja. Ovi stanovi su 62,5 m2, si su stanovi trosobni, u svakoj zgradi je po pet stanova, jedan stan u prizemlju je za osobe s invaliditetom. Vrijednost izgradnje je oko 6,2 milijuna kuna s PDV-om. Rok za izgradnju je 10 mjeseci tako da ćemo na godinu u ovo vrijeme imati 10 novih mladih obitelji u tim stanovima. Izvođač radova je Gradnja slavonska koja je na toj lokaciji gradila već 4 zgrade."
Tomislav Mijatović direktor Gradnje Slavonske:
"Hvala na ukazanom povjerenju, siguran sam da ćemo izvršiti ovo što je pred nama. kao što je i sam gradonačelnik rekao a i ja kao građanin Slavonskog Broda ovo je vrlo rijedak slučaj u Hrvatskoj gdje  na ovaj način mlade obitelji mogu riješiti stambeno pitanje te se ne moraju kreditno zaduživati." 

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI