Policija u srijedu bila u Sibinju, evo zbog čega

FOTO: Hrvatska policija/ilustracija

11.6.2022. | 09:03 | PU brodsko-posavska
Pregleda: 2434

U srijedu, na području Općine Sibinj, u šumskom predjelu građanin je pronašao topničko streljivo od 76mm koje je bilo ukopano u tlo, o čemu je odmah obavijestio policiju. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su po dolasku na mjesto pronalaska na siguran način preuzeli pronađeno streljivo do uništenja.

Jučer, 09. lipnja, osoba koja je željela ostati anonimna, odlučila se na dragovoljnu predaju oružja i pozvala policijske službenike u Slavonskom Brodu.
Potom su stručno osposobljeni policijski službenici preuzeli 20 ručnih bombi M75 i 2 kg TNT eksploziva.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građanin koji je želio ostati anoniman, neće snositi sankcije.


Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI