Policija u Sl. Brodu zaustavila biciklistu, bio je ’mrtav - pijan’

Arhivska fotografija
(FOTO: 034portal.hr)

14.8.2023. | 20:03 | PU brodsko-posavske
Pregleda: 947

Pokušala ući u RH i zemlje EU s krivotvorenim graničnim štambiljima

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 11. kolovoza, oko 22.10 sati, u zajedničkoj suradnji policije i carine, kontroliran je autobus, vozač, putnici i prtljaga. Putnica u dobi od 26 (državljanka Bosne i Hercegovine), policijskim službenicima je na uvid dala putnu ispravu sa otisnutim štambiljima graničnih prijelaza za koje su policajci izrazili sumnju u originalnost. Daljnjim radom potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim graničnim štambiljima, koje je osumnjičena nabavila unazad dva tjedna na području Bosne i Hercegovine od nepoznate osobe za 100 eura, te je tako sa krivotvorenim graničnim štambiljima namjeravala ući u Republiku Hrvatsku i druge zemlje Europske unije.

Policijski službenici protiv 26-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave. Također je istoj sukladno odredbama Zakona o strancima izdano rješenje o odbijanju ulaska u Republiku Hrvatsku.


Prekršajno prijavljeni zbog posjedovanja droge amfetamin i marihuana

U nastavku suzbijanja zlouporabe droge (vijest: Brodski policajci od još tri osobe oduzeli drogu marihuanu i amfetamin te stabljiku konoplje), dana 11. kolovoza, oko 22.05 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na izlazu iz Republike Hrvatske, u zajedničkoj suradnji policije i carine kontroliran je osobni automobil i 40-godišnji putnik (državljanin Republike Austrije). Prilikom pregleda kod istoga je pronađeno i oduzeto 7,24 grama droge amfetamin. Također na istom graničnom prijelazu, dana 13. kolovoza, oko 20 sati, kod 22-godišnjaka (državljanin Republike Austrije) je pronađeno i oduzeto 2,68 grama droge marihuane. Policijski službenici su 40-godišnjaku i 22-godišnjaku uručili prekršajne naloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Nadalje, dana 11. kolovoza, u 22.10 sati, u Slavonskom Brodu, u Splavarskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, kod 25-godišnjaka su pronašli i oduzeli 2,08 grama marihuane i jednu ručno motanu cigaretu (tzv. joint) težine 0,90 grama, dok su istoga dana u 23.45 sati, u Slavonskom Brodu, na Trgu Hrvatskog Proljeća, od 32-godišnjaka oduzeli ručno motanu cigaretu težine 0,51 gram. Policijski službenici protiv 25-godišnjaka i 32-godišnjaka podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Aktivnosti policije u prometu tijekom vikenda

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje provode kontinuirane nadzore prometa s naglaskom na grupe prekršitelje prometnih propisa i recidiviste. Tijekom vikenda provedene su koordinirane preventivno represivne akcije (vijest: Zajedno doprinesimo sigurnosti u-prometu!. U akciji nadzora brzina, utvrđeno je 17 prekršaja nepropisnih brzina, dok su u akciji s naglaskom na upravljanje pod utjecajem alkohola ili droga utvrđena 4 prometna prekršaja. Također je provedena i preventivno represivna akcija s naglaskom na vozače bicikla (vijest: Policijski službenici danas provode preventivno represivnu akciju „Biciklisti“.

U pojačanim aktivnostima nadzora, policijski službenici su u dva navrata, dana 11. kolovoza oko 13.15 sati, te oko 16.30 sati, na autocesti A3 kod Sibinja, utvrdili nepropisne brzine kretanja od 177 km/h za koje prekršaje su sankcionirali dvojicu vozača osobnih automobila u dobi od 30 i 20 godina.

Tijekom vikenda (dana 12. kolovoza, oko 14.10 sati), u Slavonskom Brodu, u Ulici S. Radića, policijski službenici su sankcionirali alkoholiziranog biciklistu. Naime, alkotestom su u organizmu 37-godišnjeg bicikliste očitali koncentraciju alkohola od 2,16 promila.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI