Policija i vatrogasci u centru Slavonskog Broda-što se događa?

FOTO: Luka Safundžić

16.3.2022. | 13:58 | Igor Safundžić
Pregleda: 6835

Danas je u Slavonskom Brodu na naselju Slavonija I ispred zgrade Gimnazije Matija Mesić održana preventivno-edukativno pokazna akcija Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji s Javno vatrogasnom postrojbom Grada Slavonskog Broda u svrhu upozorenja vozačima motornih vozila koji se zaustavljaju ili parkiraju na mjesta koja su označena kao vatrogasni pristup. 

Cilj akcije je podizanje prometne kulture i svijesti vozača motornih vozila, koji svojim vozilima sprečavaju vatrogasce pri obavljanju akcije gašenja požara.

 


Zlatko Zarožinski-PU Brodsko-posavska:
"danas nije intervencija vatrogasaca, nije intervencija policije nego pokazna-edukativna vježba usmjerena upravo prema stanarima ovakvih stambenih zgrada. Što je cilj? Cilj je pokazati da se nepropisnim parkiranjem vozila onemogućuje vatrogascima pristup požaru. sama ideja je nastala na inicijativu  PU brodsko-posavske prema Javno vatrogasnoj postrojbi Grada Slavonskog Broda koju su oni objeručke prihvatili jer ipak je njima u interesu da mogu kvalitetno odraditi svoj posao. Zakon o sigurnosti na cestama za prekršaj parkiranja na mjestima za vatrogasni prilaz iznosi 300 kuna s tim da se omogućava premještanje takvih vozila uporabom vozila pauk". Ivan Vuleta zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda
"Kako u svim urbanim sredinama tako i u Slavonskom Brodu problem je parkiranje osobnih automobila i nedostatak parkirališnih mjesta što uvelike otežava posao žurnih službi, pa tako i vatrogascima pri dolasku na intervencije. S obzirom na dimenzije naših vatrogasnih vozila prvenstveno ako se radi o visokim zgradama, pogotovo ako su vozila parkirana blizu zgrade. Poanta priče je da ukažemo našim građanima da ostve prohodne vatrogasne prilaze, da omoguće pristup žurnim službama, da povećaju svoju sigurnost i sigurnost svojih sugrađana".  

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI