Policajci odradili trening na motorima

FOTO: PU brodsko-posavska

30.3.2023. | 12:25 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 383

Danas, 29. ožujka, u Slobodnici u ograđenom prostoru hrvatskih autocesta u Slobodnici, Postaja prometne policije Slavonski Brod održala je trenažnu vožnju policijskih službenika-motociklista čime je otvorena sezona obavljanja službe motociklima. Ovime ujedno započinje intenzivan nadzor nad poštivanjem prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikala kao jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu na cesti.

Kroz trenažnu vožnju simulirane su realne situacije s kojima se susreću motociklisti, kao i vježba u vidu slalom vožnje, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje sa motociklom, silazak s istog i dr.

Uz policijske službenike motocikliste, ove godine su u navedenim vježbama sudjelovali i članovi moto klubova Brod i Free Riders sa svojim motociklima, te su na taj način osvježili znanje vožnje motocikla nakon zimske stanke kroz druženje s policijskim službenicima.


Nakon trenažne vožnje na vježbalištu, policijski motociklisti su krenuli u vožnju u javnom prometu na prometnicama Slavonskog Broda.

Prestankom zimskih uvjeta na cestama i nastupanjem povoljnih uvjeta za vožnju motocikala, mopeda i bicikala te sudjelovanja većeg broja pješaka u prometu, ponovno je aktualiziran problem sigurnosti prometa promatrane skupine sudionika. To se posebice odnosi na motocikliste koji nakon zimske stanke nastoje nadoknaditi „propušteno vrijeme“, zanemarujući pri tome sigurnosne aspekte prometa, svoje neiskustvo ili eventualni gubitak prethodno stečene rutine u vožnji, ali i privikavanje svih ostalih sudionika u prometu na njihovu prisutnost.

Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost ove kategorije sudionika u prometu, te ih pozivamo na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja, skretanja, prestrojavanja i zaustavljanja, odnosno na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.


VIŠE NA TEMU:
POLICIJA
TRENING
VOZNJA
MOTORI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI