Pitam se samo stidite li se Radovane-Radovane Fuchs?

12.8.2022. | 17:02

Vanja Krnić

Pregleda: 2148

NOVO

U slijetanju motocikla teško ozlijeđen 21-godišnjak - upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
Za sutra izdan crveni i narančasti alarm za cijelu Hrvatsku. ’Najneugodnije će biti tijekom subote.’
Slavonski Romeo i Julija. Zatočio bivšu i rekao da će skončati kao ljubavni par
Vlada najavila podršku mladima u rješavanju stambenog pitanja kroz novi model stanogradnje
Sve tajne savršene šalše: Trikovi za prefini umak od rajčice kojega nikada ne možete skuhati previše
Slovenac švercao ljude. Pokušao ih dovesti do Italije
KK Brod će od ove sezone igrati Drugu ligu Istok!
/FOTO/ Održan tradicionalni šagovski turnir u Bukovlju: Prvo mjesto osvojio Hrvoje Grčić iz Pleternice, drugo Marko Vranjić iz Garčina
NIJE JOJ DOSTA? Dusparina zamjenica pokušala ’ubrati’ još novaca
Horor priče iz hrvatskih ordinacija: Doktori posuđuju novac od pacijenata, vrijeđaju ih, jedu za vrijeme pregleda….

FOTO:

12.8.2022. | 17:02 | Vanja Krnić
Pregleda: 2148

Koristeći sve poznate, kao i priznate pozitivne propise da dobijem odgovor na pitanje  ka će de jure započeti izgradnja Osnovne škole Milan Amruš pošto sam iz grada dobio odgovor. Znatiželja  me vukla dalje i napravio sam prijavu zbog kršenja Zakona o informiranju na koju sam dobio pozitivan odgovor. Ček, spoznao sam što sam i prije znao da zakonodavac koji sam radi propise, pravilnike i ne znam što iste neprestano krši bez imalo crvenila u obrazima. Nakon višemjesečnog natezanja “povuci potegni“ dobio sam preporučeno pošto odgovor veleuvaženog ministra znanosti i obrazovanja glavom i petom u potpisu prof. dr. sc Radovan Fuks.

Ministre lažete!

„ Vezano za početak izgradnje Osnovne škole Milan Amruš za djecu s posebnim potrebama, treba istaknuti da Ministarstvo znanosti i obrazovanja u cijelosti podržava projekt izgradnje te da se, na prijedlog vlade Republike Hrvatske, projekt izgradnje planira sufinancirati sredstvima iz državnog proračuna. Navedena sredstva osigurana su na proračunskoj poziciji Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2022. i projekcijama za 2023. i 2024. godinu, K733061- Osnovna škola Milan Amruš u Slavonskom Brodu.


Grad Slavonski Brod nabavio je projekte do razine izvedbenih projekata te ishodio građevinsku dozvolu. Projekti  su dostavljeni Ministarstvu čije su stručne službe pokrenule postupak pregleda i ocjene spremnosti dokumenata za pokretanje postupaka javne nabave. Ministarstvo je tijekom 2020 i 2021. godine surađivalo sa školom i projektantom na analizi projekta, pojedinih troškovničkih stavki i pripremi dokumentacije za javnu nabavu. Cilj navedenih aktivnosti je bio osigurati sve zakonske pretpostavke za uspješnu i učinkovitu realizaciju projekta.

Ministarstvo je u suradnji s projektantom pripremilo Nacrt dokumentacije o javnoj nabavi te je u skladu s Planom nabave planirano pokretanje postupka javne nabave u 2022. godini. Prije postupka javne nabave s Gradom Slavonskim Brodom i drugim korisnicima prostora potrebno je izraditi ugovor o sufinanciranju te je isti u pripremi.“: dio je odgovora koji sam preporučeno dobio

Prema postojećim propisima i praksi kod projekata ovakve vrste realno je očekivati početak radova u razdoblju od šest mjeseci nakon pokretanja postupka javne nabave.“ Jasno je da ove godine neće biti ništa od „prve lopate“, ali također je još jasnije da  je upravo premijer koji ni ne piški ni ne kaki osim ako nije de jure dobio gadnu probavnu bolest. Nota bene Brođanin Marić, Jelić su nam jasno dali do znanja  a Jemo Vas opet nasanjkali. Bogme jesu i budale koje sanjkaju bogme nismo.

U ime Vaše, naše i sve djece zar niste mogli sjesti s gradom i bar se dogovoriti što , kad i  kako. Očigledno niste mogli , niti želite. Nego kad će škola?  Jedan Bivši ministar „ kriminalac bez optužnice“ za naš grad je učinio više nego vi svi zajedno. Podvožnjak u Osječkoj, poliklinika, a što ste Vi napravili za prigodnu plaćicu i vozače koji vas vozaju?  Ministar se zvao Tihomir Jakovina, ali nažalost imamo kratko pamćenje.  Također ministar Fuks potvrđuje da je grad Slavonski Brod dosta toga odradio, a onda slijedi on ali. Ali nije konkretno, zašto ne grade školu koju svi deklarativno s očiglednom figom u džepu iz nekog razloga žele iskreno nemam pojma.

Pitate li se ili se samo podaprete i krpate kao papirnato plišana rodica. Legalitet od naroda imate, kao i imunost na stid imate u puno većim količinama. Ni ne stide se, na stid su imuni. Da pogledaju roditelje u oči ili  djecu koja željno čekaju školu. To možemo zaboraviti nema izbora, pa nema ni potrebe. Kad dođu izbori uvjeren sam da će škola ići, ali u skorijoj budućnosti neće nažalost.

Pitam se samo stidite li se Radovane, Radovane Fuks?


VIŠE NA TEMU:
MINISTAR
ŠKOLA
LAŽ
MINISTARSTVO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI