Pet obitelji dobilo opremu za novorođenčad

FOTO: Grad Slavonski Brod

17.11.2022. | 22:20 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 669

Pet mladih obitelji danas je dobilo opremu za novorođenčad vrijednu 5.200 kuna, a koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode. One obitelji koje već posjeduju dio opreme ili ju ne žele, Grad je osigurao novčanu pomoć u iznosu od 1.000 kuna kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče. Svi roditelji, pak, ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu naknadu koja za prvo dijete iznosi 2.500 kuna, za drugo dijete 3.500 kuna, a za treće i svako sljedeće dijete 5.000 kuna. Isto tako, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo na božićnicu u iznosu od 750 kuna.

Opremu za novorođenče obiteljima je danas uručila Brigita Mikajević, viša stručna suradnica za predškolski i školski odgoj.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.


Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr.

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 035 217-029.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


VIŠE NA TEMU:
OPREMA
BEBA
GRAD
POMOĆ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI