Ovo još niste vidjeli: Pogledajte što se sinoć zbivalo u zaboravljenom dijelu Tvrđave

FOTO:

19.8.2023. | 11:26 | SBOnline
Pregleda: 3249

Istočne kurtine brodske Tvrđave Brod bile su jučer po prvi puta mjesto održavanja manifestacije "Vino u Tvrđavi Brod" koja je posvećena promociji domaćih vinara.

Tako se u Slavonskom Brodu predstavilo 14 vinarija iz svih pet slavonskih županija: Trs i Papak iz Iloka; Grozdanović iz Oriovca; Mons Aureas iz Draža; Enosophia iz Feričanaca; Kutjevo, Perak i Josipović iz Kutjeva; Soldo iz Vetova; Milanović iz Trnave; Apolitico iz Virovitice; Martinov iz Zmajevca te Stanić iz Slavonskog Broda.

"Ovo je kruna našeg zajedničkog rada. Nakon mjesec dana intenzivnog rada i priprema, rezultati su tu. Rukovodili smo se time da pokrijemo slavonske županije, da iz svih slavonskih županija dođu vidjeti da Brod ima infrastrukturni, ambijentalni potencijal, da ima one koji vole konzumirati vino, uživaju u vino, da nešto znaju o vinu i da pokrijemo od Iloka do požeških i kutjevačkih područja. Mali vinari daju srce, dušu i tijelo u proizvodnju vina, veliki vinari su izvrsni, ali oni imaju cijelu infrastrukturu iza sebe, mali vinar to nema, mali vinar možda nikada neće doći u ugostiteljski objekt ali može doći do građana, da se vidi da ima izvrsna vina po prihvatljivim cijenama", kazao je brodski somelijer Dalibor Velički.


"Novost i zanimljivost na ovom festivalu jest OPG Bošnjak Adrijana iz Našica koji imaju vino od višnje, novi proizvod na tržištu. Ova večer je prilika da građani Slavonskog Broda ali i oni koji u Slavonski Brod dođu vide koji Brod potencijal krije i u što se ova priča može razviti, mislimo da smo na dobrom putu", rekao je brodski somelijer Dino Klem.

"Koristeći primjere dobre prakse, gdje se u ovakvim kazamatima održava vinski festival, gradonačelniku je pala na pamet ideja da kroz vinsku manifestaciju revitalizirati ovaj prostor. U Slavonskom Brodu imamo jednog registriranog vinara ali činjenica da se je na području Tvrđave u 18. stoljeću vojska imala i gostionicu i kuhinju daje nam za pravo da revitaliziramo dio prostora i za održavanje vinskih manifestacija", kazala je Biljana Lončarić, direktorica Turističke zajednice grada Slavonskog Broda.

Za dobar ugođaj sinoć u Tvrđavi pobrinuo se brodski Intermezzo band, a ukusne zalogajčiće pripremio je Panonis i Ler-Sir.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI