Otkriven kradljivac iz Sibinja, policija objavila detalje

policija, alkohol
(FOTO: A. Lužanac)

21.8.2023. | 18:57 | PU brodsko-posavske
Pregleda: 1594

Pronađen počinitelj teške krađe

Sredinom ožujka ove godine nepoznati počinitelj je na području Općine Sibinj počinio kazneno djelo teške krađe u trgovačkoj radnji.

Naime, tada nepoznati počinitelj je provalio u prodavaonicu iz koje je otuđio veću količinu duhanskih proizvoda, polog i snimač video nadzora u prodavaonici, ukupna šteta iznosi oko 4 000 eura.


Provedenim vještačenjem pronađenih tragova na mjestu događaja, pomoću DNA analize utvrđeno je da je navedeno kazneno djelo počinio 28-godišnjak, protiv kojeg policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Građani oprezno s digitalnim valutama

U vremenu od 10. do 15. kolovoza, 44-godišnjak je putem mobilnih chat aplikacija stupio u kontakt sa više nepoznatih osoba koje su mu se predstavile kao zaposlenici inozemne brokerske kuće i ponudili mu „sigurno“ ulaganje u kupovinu kriptovaluta s ciljem zarade veće svote novaca. Oštećeni je navedenim osobama ustupio svoje povjerljive osobne i bankovne podatke, te im omogućio da u njegovo ime koriste njegovu mobilnu aplikaciju internetskog bankarstva, pri čemu je oštećen za oko 9500 eura.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela računalne prijevare i podnošenja posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI