Održano predstavljanje knjige Šuma Striborova u izdanju Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda

FOTO: Grad Slavonski Brod

18.4.2023. | 21:22 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 943

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda upravlja novoobnovljenom Kućom Brlić. Svjesni velike važnosti i nebrojenih mogućnosti interpretacije bogate baštine Ivane Brlić-Mažuranić, Galerija umjetnina odlučila je pokrenuti vlastitu ediciju Priča iz davnine. Cilj je da svake godine svjetlo dana ugleda po jedna Ivanina bajka s ilustracijama pozvanog likovnog umjetnika i s metodički obrađenim tekstom.

Tako je danas u potkrovlju Kuće Brlić održano prvo predstavljanje knjige iz edicije Priča iz davnine, a riječ je o bajci Šuma Striborova, koju je ilustrirao akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović. Tekst je za tisak priredila je doc. dr. sc. Irena Krumes, profesorica na Sveučilištu u Slavonskom Brodu, a osim teksta, izradila je i zanimljiv slikovni rječnik za djecu te pripremila Metodički priručnik koji uključuje zadatke za djecu koja čitaju i za djecu koja ne čitaju.

Uz ravnateljicu Romanu Tekić, na predstavljanju knjige sudjelovali su Irena Krumes te Hrvoje Marko Peruzović, a istom događaju u Kući Brlić odazvala se zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.


VIŠE NA TEMU:
KNJIGA
GALERIJA
GRAD
RAVNATELJICA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI