Održana završna konferencija projekta Obnova Tvrđave – infrastrukturni radovi

FOTO: Grad Slavonski Brod

2.12.2022. | 19:59 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 584

Danas je u Velikoj vijećnici Gradske uprave u Slavonskom Brodu održana završna konferencija projekta „Obnova Tvrđave – infrastrukturni radovi“. Riječ je o rekonstrukciji zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave Brod ukupne površine 1.686 metara kvadratnih za potrebe budućeg edukativno-multimedijalnog centra. Tako će se obnovljenom dijelu Tvrđave uskoro nalaziti informacijski centar, izložbeni prostor, prostor virtualne i proširene stvarnosti, multimedijalna i prezentacijska dvorana, dok će na katu biti smješten Centar za nematerijalnu baštinu te Zvjezdarnica Brod.

Ukupna vrijednost projekta je 21,1 milijun kuna, a Europska unija financira iznos od 17,9 milijuna kuna. Na završnoj konferenciji sudjelovali su predstavnici izvođača radova Vjekoslav Galić iz tvrtke HSB Gradnja d.o.o. te Dalibor Čupić iz tvrtke Respect Ing d.o.o. Također na konferenciji je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je u uvodnom obraćanju najavila projekt opremanja prostora te zaželjela što skorije stavljanje u funkciju obnovljenih dijelova Tvrđave kako bi, kao nova turistička ponuda grada Slavonskog Broda, mogli biti na raspolaganju svim građanima i ostalih posjetitelja. 

Izvor:www.slavonski-brod.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI