OD IDUĆE GODINE: Stižu promjene oko povratne ambalaže. Povratna naknada dobivat će se i za tetrapake...

povratna ambalaža
(FOTO: OIP)

22.11.2022. | 10:04 | Andrea Lužanac
Pregleda: 994

Nova godina nam sa sobom donosi niz novosti i promjena, pa će tako već od iduće godine biti promjena oko povratne ambalaže. Naime, kako piše Jutarnji.hr, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u javnu raspravu uputilo je novi Pravilnik o ambalaži i otpadnoj ambalaži. 

Nešto ranije, već smo pisali o tome kako će građani od sljedeće godine morati plaćati i one vrećice koje do sada nisu morali plaćati. Točnije, riječ je o vrećicama koje se koriste pri kupnji voća i povrća. Ipak, tu promjenama nije kraj jer promjene dolaze i u sektor povratne ambalaže. 

Za godinu dana, odnosno od 1. siječnja 2024. godine građani će moći dobiti povratnu naknadu i na tetrapake te bočice zapremnine manje od dva decilitra, kao i plastičnu ambalažu koja nije od PET-a, točnije ona ambalaža koja ima deblju, HDPE plastiku. 


Tako će građani od 2024. godine moći uz običnu do sada već povratnu ambalažu, predavati i tetrapake te male bočice žestokog alkoholnog pića. 

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI