OBJAVLJENO GDJE: Spremnici s vodom stigli u našu županiju

FOTO: Ravnateljstvo CZ

22.7.2023. | 14:03 | Ravnateljstvo CZ
Pregleda: 1322

Djelatnici HEP-a jučer su sanirali posljedice nevremena od 19. srpnja na području Nove Gradiške i Slavonskog Brod. Na području Brodsko-posavske županije bilo je ukupno angažirano oko 1370 vatrogasaca s 460 vozila te su imali oko 500 intervencija. Ekipe HEP-a su na terenu i rade na sanaciji kvarova, trenutno je oko 1500 korisnika na visokom naponu i oko 5000 korisnika na niskom naponu bez električne energije.

21. srpnja ŽC112 zaprimio je 20-ak dojava građana o jakom olujnom nevremenu koje je zahvatilo naselje Oriovac. Jak vjetar praćen kišom oštetio je desetak krovova te je porušeno više stabala, najviše štete zabilježeno je u parku u centru Oriovca. Nekoliko stabala palo je na elektroenergetske vodove te je došlo do prekida u opskrbi električnom energijom u dijelu Oriovca. ŽC 112 Slavonski Brod obavijestio je DVD Oriovac te izvijestio načelnika Stožera civilne zaštite općine Oriovac.

Dostava spremnika za vodu u općine Sibinj i Bukovlje


Nevrijeme koje je 19. srpnja pogodilo Brodsko-posavsku županiju napravilo je ogromne poremećaje u radu sustava vodoopskrbe i odvodnje prvenstveno zbog prekida u opskrbi električnom energijom. Najveći problemi u vodoopskrbi pojavili su se na istočnom dijelu uslužnog područja gdje su štete na elektroenergetskoj mreži najveće, a stabilizacija stanja na navedenim lokacijama ovise o popravcima na elektroenergetskoj mreži.

Kako bi se ublažile posljedice nestanka pitke vode Ravnateljstvo civilne zaštite je na zahtjev Općina Sibinj, Bukovlje i Stožera CZ Brodsko posavske županije, dostavilo 8 spremnika za vodu kapaciteta 1000 litara koji će biti postavljeni u mjestima Jakačina Mala, Grgurevići, Brčino, Ježevik, Šušnjevci i Kordoševci.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI