Niske temperature počele lediti fontanu

FOTO: Luka Safundžić

13.2.2021. | 09:11 | Igor Safundžić
Pregleda: 1118

Kako su i najavili val hladnoće zahvatio je Hrvatsku. Jutros u Slavonskom Brodu u 7 sati izmjereno je -7 °C. 
Inače blage zime koje godinama već nisu prisutne u našim krajevima i zime bez snijega tjeraju nas da vjerujemo meteorolozima da je i -7 ekstremna hladnoća. Naravno da nije ali ipak određene skupine ljudi trebaju se pripaziti.

 
Starijima, ali i svim srčanim bolesnicima te oboljelima od plućnih bolesti preporučuje se da ne izlaze u ranojutarnjim i noćnim satima kad su temperature vrlo niske. Vanjski sloj odjeće mora biti nepropusna za vjetar i vlagu. Najbolje je nositi odjeću od vune, polipropilena i svile koji zadržavaju više topline od pamuka. Ako već morate izaći, a temperature su niske, zaštitite glavu kapom, ruke rukavicama te prekrijte usta šalom kako biste spriječili izravno udisanje hladnog zraka. Važno je da je obuća topla i komotna, bez visokih peta. Visoka peta umara, kao i potpuno niska obuća.
Kao što smo rekli jutros je u Slavonskom Brodu izmjereno -7 °C te se fontana na središnjem trgu počela lediti. Još samo da padne snijeg.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI