NIJE JOJ DOSTA? Dusparina zamjenica pokušala ’ubrati’ još novaca

FOTO:

24.8.2023. | 09:01 | SBOnline
Pregleda: 3698

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo je mišljenje u predmetu zamjenice slavonskobrodskog gradonačelnika - Marine Martić Puača.

Ona je pak od Povjerenstva zatražila mišljenje može li za vrijeme obnašanja navedene dužnosti primati naknadu za rad u Povjerenstvu za ovisnosti i ovisnička ponašanja Brodsko-posavske županije te može li primati naknadu troškova prijevoza i drugih opravdanih troškova vezanih za ovu funkciju.

"Imajući u vidu da je utvrđeno kako je obveznica imenovana u Povjerenstvo za ovisnosti i ovisnička ponašanja Brodsko-posavske županije kao predstavnica Grada Slavonskog Broda, njezino članstvo u navedenom tijelu povezano je s obnašanjem dužnosti zamjenice gradonačelnika Grada Slavonskog Broda", kazali su iz Povjerenstva.


"Stoga je Povjerenstvo dalo mišljenje da obveznica može biti članica Povjerenstva za ovisnosti i ovisnička ponašanja Brodsko-posavske županije, ali bez prava na primanje naknade za rad, jer bi to predstavljalo primanje dodatne naknade zabranjene člankom 7. točkom d) Zakona o sprječavanju sukoba interesa, pri čemu ima pravo na naknadu troškova prijevoza i drugih opravdanih troškova koji bi nastali u njezinu obavljanju", dodali su.

Podsjetimo, Dusparina zamjenica Martić-Puača od funkcije zamjenice gradonačelnika zaradi 1.990,84 eura, isto tako postoje i plaća kod drugog poslodavca, odnosno od samostalne djelatnosti Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja isplate joj 796,34 eura.

Da bi stvar bila bolja, suprug naše zamjenice gradonačelnika radi i Ustanovi za gospodarenjem sportskim objektima koja je u vlasništvu Grada, te tamo primi plaću od 1.061,78 eura.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI