Napreduju radovi na izgradnji novih stambenih zgrada za mlade obitelji

FOTO: Grad Slavonski Brod

6.12.2022. | 20:11 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 849

Grad Slavonski Brod izgradio je šest stambenih zgrada u kojima su svoj dom do sada pronašle 34 mlade obitelji. S obzirom na veliku zainteresiranost mladih obitelji za ovu mjeru stambenog zbrinjavanja, Grad Slavonski Brod ove je godine započeo s izgradnjom dvije nove stambene zgrade u kojima će se nalaziti deset trosobnih stanova. Svi stanovi bit će površine 62,54 m 2, a sastojat će se od ulaznog prostora, dvije sobe, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje i ostave te vanjskim natkrivenim prostorom (lođa). Stanovi će biti povezani zajedničkim stubištem uz koje će se na nivou prizemlja nalaziti prostor za spremište kao i natkriveni vanjski ulazni prostor te odvojeni prostor za odlaganje otpada.

Podsjetimo, zahvaljujući ovoj demografskoj mjeri, mlade obitelji u bračnoj i izvanbračnoj zajednici te samohrani roditelji (do 45 godina starosti) mogu riješiti svoje stambeno pitanje bez kreditnih zaduženja. Mlade obitelji, dakle, plaćaju mjesečni najam stana, a nakon deset godina stan mogu otkupiti od Grada pri čemu im se sve do tada uplaćene mjesečne najamnine uračunavaju u otkupnu cijenu stana.

Dvije nove stambene zgrade, G i H, konstrukcijski su završene, a trenutno se na njima ugrađuje vanjska stolarija te izvode instalaterski radovi (voda, odvodnja, elektro instalacije i grijanje). Konačnim dovršetkom radova, stambene zgrade moraju proći tehnički pregled, a nakon toga slijedi raspisivanje natječaja za najam stanova o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.


VIŠE NA TEMU:
GRADNJA
ZGRADE
MLADI
GRAD

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI