NAJSKUPLJI USKRS JE PRED VRATIMA: Šunka košta oko 80 kuna, a cijelo janje čak 900 kuna

FOTO: tuzlanski.ba

31.3.2022. | 09:07 | Andrea Lužanac
Pregleda: 1767

Uskrs nam je pred vratima, a cijene gotovo svih proizvoda odletjele su u nebo. Uz struju, plin i gorivo koje je iz tjedna u tjedan sve skuplje, građane očekuje jedan od najskupljih Uskrsa do sada.

Na policama u trgovinama i mesnicama mnoge građane dočekale su nove cijene i to baš sada kada se očekuje najveća potrošnja. Na tržnicama su cijene također odletjele u nebo, rotkvica, mladi luk... Proizvođačima je sve teže jer je i sama proizvodnja poskupila.

Da nas očekuje najskuplji Uskrs do sada govori i sama činjenica da kilogram šunke i janjetine stoji oko osamdeset kuna.


"Cijene su otišle gore i protiv toga ni mi proizvođači ne možemo. Prije koji dan, čovjek je došao kod mene kupiti janje i platio ga je 900 kuna. Nitko mi se nije žalio na cijenu jer su svi svjesni naglog poskupljenja. I nama je teško, proizvodnja više nije jeftina kao nekada i sve to utječe na samu cijenu. Janje od 30 kg ima cijenu od 900 kuna, a nekada je bilo 700 kn ", rekao nam je jedan Pleterničanin.

Do Uskrsa nam je ostalo oko dva i pol tjedna, a uz najavljena dodatna poskupljenja možemo reći kako će ovaj Uskrs za građane biti još skuplji od očekivanog. Vjerujemo kako će ovogodišnji uskrsni stol kod mnogih obitelji, biti nešto skromniji od prošlih godina, kada su šunke koštale od 37 do 55 kuna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI